nowa na grupie

Jesteś początkujący? Nie wiesz jakie wrotki (rolki) wybrać? Śmiało pytaj - serdecznie zapraszamy! :) / Hardware help desk for beginners inline skaters

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

jerkol1
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Witam

Post autor: jerkol1 » wt czerwca 20, 2006 12:34

Witam wszystkich, NOWY na forum i NOWY na rolkach. Mam na imię Jurek i mieszkam w Gdańsku. Rolki kupiliśmy razem z żoną w zeszłym roku, ale nie było okazji pouczyć się, bo się nam rodzinka powiększyła :wink: Za to w tym roku już (już?!?) 5 weekendów rolkowych zaliczonych. Do tego stopnia, że już mamy w planach start w Maratonie Solidarności (podobno dla ludzi z Trójmiasta to obowiązkowe :?: W pierwszej chwili przeraził mnie dystans, ale jak policzyłem, to w ostatnią niedzielę przez godzinkę spokojnym tempem przejechałem ponad 17 km, więc w najbliższy weekend spróbuję podwoić dystans. Jeśli się uda - startuję na bank. Muszę tylko popracować nad hamowaniem na długich górkach po na trasie maratonu będzie kilka.
Pozdrawiam
Jerzy

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: 4x110 Powerslide TripleX C2
Jeżdżę od: 01 lip 2005
Kontakt:

Post autor: Ariel » śr czerwca 21, 2006 12:46

Witajcie wszyscy, z którymi się jeszcze nie witałem :)

W Gdańsku macie chyba fajne tereny do pojeżdżenia, i te asfaltowe ścieżki rowerowe...
Na trasie Maratonu Solidarności to specjalnie hamować nie trzeba, bardziej dają się we znaki te "niekończące się" :wink: podjazdy między 20 a 40 km.
Cieszy mnie takie "obowiązkowe" podejście do MS. Czyżby nadchodził moment kiedy liczba rolkarzy będzie większa niż biegaczy :?:
Byłby to pierwszy w kraju bardziej maraton rolkowy niż biegowy :roll:

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » śr czerwca 21, 2006 10:31

Myślę, że aż tak dużo nas jeszcze nie będzie, ale mam nadzieję na podwojenie przynajmniej zeszłorocznej liczby startujących.

jerkol1

Maraton

Post autor: jerkol1 » śr czerwca 21, 2006 2:14

Znalazłem na forum zdjęcia z zeszłorocznego maratonu i ... film. I prawie ... sobie podarowałem start. Po obejrzeniu zdjęć i początku filmu stwierdziłem, że to chyba impreza dla "zawodowców" (stroje, sprzęt, tempo jazdy). Na szczęście film sobie leci dalej... A dalej, no cóż, mimo, że jeżdżę dopiero od tego sezonu myślę, że nie będę za bardzo odstawał od grupy.
Aha, i najważniejsze. Montuję własną ekipę - już udało mi się namówić jeszcze 3 rolkarzy (w tym 2 rolkarki :wink: - i to nie jest moje ostatnie słowo)
Pozdrawiam
Jerzy

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » śr czerwca 21, 2006 2:34

Maratony są dla wszystkich, ale złaszcza dla osób, które chca się poprostu przejechać. Zawodników ścigających sie o zwycięstwo jest kilka procent a frekwencje zapewniają osoby, dla których najważniejsze jest ukończenie biegu, mile spędzenie czasu, walka z własnymi słabościami, poznawanie nowych osób lubiących ten sam sport.
Tak więc zbieraj grupę i na start :!:

majek

Re: nowa na grupie

Post autor: majek » śr lipca 23, 2008 12:49

hej...kupiłam rolki na 18 urodziny w ramach prezentu....kiedyś jeździłam ale jak wczoraj wyszłam wreszcie pojeździć to miałam wrażenie ze nie jeździłam nigdy...no ale ćwiczenie czyni mistrza;) W każdym razie witam wszystkich:]
~~rabatateu~~

Nuptia

Re: nowa na grupie

Post autor: Nuptia » śr lipca 23, 2008 2:06

Hej , czytam tutaj o maratonie , dajcie namiary co i gdzie i kiedy bo Ja tez chce , nie poscigac sie ale pojechac za grupą fajny kawałek. Musze sie wam pochwalić :-) nabywam własnie swój pierwszy kask :-) bede bezpieczniejsza. Wiec jak możecie dajcie znać co i jak , Ja tu do was ze stolicy piszę a tutaj jakos nie słysze o zadnych maratonach, we wrzsniu bedzie maraton warszawski biegowy na 42 km i mam ochote za nimi pojechać ile dam rade taki maly sprawdzian :-) moze mnie nie wyrzuca co?

Pozdrowionka
"Każdy człowiek na ziemi ma jakiś skarb, który gdzieś na niego czeka." SZUKAM...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt dla początkujących i nauki jazdy / Inline skates for beginners”