IV Maraton Sierpniowy im. Lecha Wałęsy 2012
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: zbyt wolne
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Re: IV Maraton Sierpniowy im. Lecha Wałęsy 2012
numery startowe zostają nadane po zamknięciu rejestracji czyli po 23.08.2012 . ta nieścislość regulaminu zostanie poprawiona.
-
wasyl
- Prześcigant 4x100mm
- Moje rolki: Shankel Blade / Twister
- Jeżdżę od: 02 sie 2009
Ogólnie to fajnie, że tyle osób chce wystartować ale jak na pętle po 9 km to będzie straszny tłok ;(
- konrad654
- Czterokółkowiec
- Moje rolki: Twister 80 / Fila M110
- Jeżdżę od: 01 mar 2012
chyba raczej po 4,5kmwasyl pisze:Ogólnie to fajnie, że tyle osób chce wystartować ale jak na pętle po 9 km to będzie straszny tłok ;(
- Doody
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: SEBA FR2 + HC / PS R4
- Jeżdżę od: 01 maja 1993
- Kontakt:
Przynajmniej nie będzie narzekania, że komuś się pociąg urwał i musiał jechać sam - w pobliżu na pewno będzie inny pociągkonrad654 pisze: przez konrad654 » Cz sierpnia 23, 2012 10:32
wasyl napisał(a):
Ogólnie to fajnie, że tyle osób chce wystartować ale jak na pętle po 9 km to będzie straszny tłok ;(
chyba raczej po 4,5km
PS dziś już 704 zawodników jest zgłoszonych.
Znam z autopsji: BAUER FX3, Rollerblade Super Stradablade, ROCES ROME FCO, ROCES M12, Fila Primo Wave, Powerslide R4, Rollerblade Racemachine, Powerslide Phuzion Urban 11, SEBA FR2, Powerslide R4
- Toudi
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
Wojtek, a może by tak ktoś z oficjeli, przed startem, kiedy już wszyscy będą na linii, wszedł na jakiś postumencik i przemówił przedstawiając zasady bezpieczeństwa i parę słów o tym, jak jechać, żeby się nawzajem nie pozabijać?
O tym, żeby na nawrotach powstrzymać się na chwilę od odpychania kijami (po odbiciu one sięgają z tyłu wysokości twarzy a długość mają też słuszną), o tym, żeby jechać w miarę możliwości gęsiego a nie tyralierą, żeby unikać nagłych zmian toru jazdy, itp.
Może dla większości tutaj to oczywiste sprawy ale będzie wielu startujących turystycznie i wielu z nich może się nie spodziewać, że będą wyprzedzani nagle, szybko i blisko.
Zaczynamy powoli dorabiać się imprezy o słusznej skali i szkoda byłoby, gdyby dla niektórych było to przeżycie traumatyczne.
O tym, żeby na nawrotach powstrzymać się na chwilę od odpychania kijami (po odbiciu one sięgają z tyłu wysokości twarzy a długość mają też słuszną), o tym, żeby jechać w miarę możliwości gęsiego a nie tyralierą, żeby unikać nagłych zmian toru jazdy, itp.
Może dla większości tutaj to oczywiste sprawy ale będzie wielu startujących turystycznie i wielu z nich może się nie spodziewać, że będą wyprzedzani nagle, szybko i blisko.
Zaczynamy powoli dorabiać się imprezy o słusznej skali i szkoda byłoby, gdyby dla niektórych było to przeżycie traumatyczne.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
Toudi,
nartorolkarze jadą w sobotę a nie w niedzielę,
w sobotę przed Pasta Party przewidziana jest odprawa dla zawodników
w niedzielę zawody bęzie obsługiwać 5 sędziów - 4 na skuterach + 1 na linii mety. Przed startem przekazane zostaną podstawowe zasady bezpieczeństwa,
Trasa na całej długości jest 2 pasmowa a więc nie powinno być źle.
Z 700 zapisanych nie wszyscy dotrą, tam rteż są ujęte dzieci i nartorolkarze . A więc bez obaw.
nartorolkarze jadą w sobotę a nie w niedzielę,
w sobotę przed Pasta Party przewidziana jest odprawa dla zawodników
w niedzielę zawody bęzie obsługiwać 5 sędziów - 4 na skuterach + 1 na linii mety. Przed startem przekazane zostaną podstawowe zasady bezpieczeństwa,
Trasa na całej długości jest 2 pasmowa a więc nie powinno być źle.
Z 700 zapisanych nie wszyscy dotrą, tam rteż są ujęte dzieci i nartorolkarze . A więc bez obaw.
-
waluś
- Ścigant 4x110mm
- Moje rolki: SR Tempest, Twister 243
- Jeżdżę od: 02 sty 2001
Ciekawe czy w tym roku skutery nadążą za czołówką. Ostatnio było zabawnie 
- Marek
- Prześcignął Chuck`a...
najlepiej jakiś psychologToudi pisze:Wojtek, a może by tak ktoś z oficjeli, przed startem, kiedy już wszyscy będą na linii, wszedł na jakiś postumencik i przemówił przedstawiając zasady bezpieczeństwa i parę słów o tym, jak jechać, żeby się nawzajem nie pozabijać?
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
po ubiegłorocznych doświadczeniach zostały podrasowanewaluś pisze:Ciekawe czy w tym roku skutery nadążą za czołówką. Ostatnio było zabawnie
- Smokewa
- Moje rolki: Rollerblade 8.0 Activa,K2
- Jeżdżę od: 02 maja 1995
Dzięki,rozumiemWOJTEK45 pisze:numery startowe zostają nadane po zamknięciu rejestracji czyli po 23.08.2012 . ta nieścislość regulaminu zostanie poprawiona.
Pozdrawiam
Ewa Janko-Mielcarska
Ewa Janko-Mielcarska
- konrad654
- Czterokółkowiec
- Moje rolki: Twister 80 / Fila M110
- Jeżdżę od: 01 mar 2012
mam jeszcze pytanie, czy znacie jakieś miejscówki / ulice do luźnego treningu gdzieś nad morzem ? Pewnie ściezki rowerowe są, ale czytałem różne rzeczy na ten temat. Ja już jutro pociągiem wyruszam do Gdańska (na bilecie 583km
),
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
PARK PÓŁNOCNY SOPOT obok knajpy KOLIBA
-
wasyl
- Prześcigant 4x100mm
- Moje rolki: Shankel Blade / Twister
- Jeżdżę od: 02 sie 2009
Czy jutro wieczorkiem jakieś spotkanie integracyjne forumowiczów ?
Wlanie jestem w Gdansku i za oknem leje ;(
Wlanie jestem w Gdansku i za oknem leje ;(
- wolf1971
- Czterokółkowiec bez hamulców
- Moje rolki: RB Speedmachine 4x100 Kiśle
- Jeżdżę od: 01 sty 1910
I już po zawodach. Z roku na rok są coraz lepsze. Czekam na obiecaną niespodziankę i do zobaczenia za rok! No i Wojtek dał radę! Dał taką zmianę, że powąchałem mu tylko rolki