Gratuluję wszystkim wspaniałych rolek. Mam nadzieję że niedługo będę mógł zaprezentować swoje.
mam nowe rolki !
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
- MirekCz
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Jak masz dobrze dopasowany but i przyzwyczajoną nogę to kilka h w rolkach z niskim butem nie powinno być dużym problemem. Zawodowcy jeżdzą maratony (42km) jak i dłuższe dystanse (~100km) w rolkach z niskim butem.
Rolki z wyższym butem mogą mieć sens tylko w przypadku wyścigów mieszanych (typu biegi/rower/rolki) gdzie zależy nam na zapewnieniu stopie dużej wygody i możliwie dobrym zabezpieczeniu się przed otarciami itp.
Rolki z wyższym butem mogą mieć sens tylko w przypadku wyścigów mieszanych (typu biegi/rower/rolki) gdzie zależy nam na zapewnieniu stopie dużej wygody i możliwie dobrym zabezpieczeniu się przed otarciami itp.
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński
Mirek Czerwiński
-
kmieto7
-
kmieto7
Daja rade!!! sa super!!! Jesli chodzi o rozmiar to jest tak jak podaja... stanolem stopa na metrowke i wyszlo 29 cm to jest rozmiar w Rollerblade 44,5 i taki zamowilem ... w ciemno ...pasuja jakby wyprodukowali na moja noge.Moj syn jak je zobaczyl to mu szczenka opadla do ziemi
. Narazie siedze w nich przed kompem i przyzwyczajam nogi bo za oknem raz leje raz slonce
A juz bym posmigal!!! Ale jutro to wstaje po nocce i robie probe
Pozdrawiam rolermaniakow !!! 

- Piotr B
- Prześcignął Chuck`a...
No to gdzie spotykamy sie na pierwsze prawdziwe ściganie?Zbyhoo pisze:No Kmieto7 gratuluję i cieszę sie razem z Tobą. Teraz to ciężko będzie Ciebie dogonić na trasie. Na treningach uważaj na fotoradary.
Kmieto7 - najprawdopodbniej podczas majowego weekendu będą blisko Lubina w Sławie - więc może jakaś wspólna jazda?
-
kmieto7
Witam wlasnie jestem po pierwszej jezdzie! Wrazenia??? troszke piszczela bola ale to moze byc spowodowane wczesniejsza jazda w wysokich butach. Predkosc
!!! musze nad nimi zapanowac!!! tak jak Zico wspominal niski but!!! duza szybkosc!!! potrzebne sa duze umiejetnosci zeby nad nimi zapanowac. Dobrze ze kiedys trenowalem lyzwiarstwo to kilka spraw umiem.Przejechalem dzis na poczatek jakies 10 km i troche cwiczen z synem oczywiscie. tj. beczki () polbeczki (] lewa [) prawa, jazda na jednej nodze i drugiej, slalom i wiele innych a po to zeby nad tymi rolkami lepiej zapanowac i wyczuc.Jesli chodzi o hamowanie to mam opanowane gorzej idzie mojemu synowi? Ale bez treningu nie ma mowy o dobrej jezdzie!!! ...i jeszcze jedna sprawa brak kondycji to moj mankament. Duzo pracy przede mna? Piotr B jesli bedziesz w Slawie to daj znac .... do Lubina jest 45 min drogi to nawet ja podjade do Slawy. Zbyhoo z tym doganianiem na trasie to chyba lekka przesada? Fakt jeszcze jestem mlody ale nie trenuje zawodowo??? czyli intensywnie??? jakies 12lat ??? Ato wszystko jest moja pasja
Serdecznie pozdrawiam wszystkich!!!
-
kmieto7
- zico
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
Cieszę się niezmiernie, że wszystko pasuje
Dużo osób może nie wiedzieć, ale każda sprawa w związku ze sprawami wrotkarskimi dużo mnie kosztuje, życia osobistego i w ogóle, w co się nie będę dużo wgłębiał. Walczyć warto, cieszę się, że kilka osób na forum to zauważyło
Trzymajcie się i życzę rekordów życiowych oraz pełnego zadowolenia z jazdy
Kmieto - te ćwiczenia Tobie mocno pomogą! Opanowanie tych rolek to już duża dawka przyjemności. Napisz mi proszę na priva ile się udało dziubnąć - ciekaw jestem jak dotrzymują słowa 
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
- kajman
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Powerslide R2, Vision 4x100
W końcu kupiłem moje pierwsze rolki do jazdy szybkiej.
No i korzystając z okazji chciałbym się nimi pochwalic.
Muszę jeszcze dużo popracowac nad techniką jazdy.
Po pierwszych 2 godzinach jazdy nabawiłem się odcisku na "paluchu" prawej nogi - byc może to wynik procesu dostosowywania się nogi do buta (i vice versa), lub/i brak dobrej techniki jazdy.
Wydaje mi się, że wybrałem zbyt twarde kółka - asfalt po którym jeżdżę nie jest idealnie gładki. Byc może powinienem w celu amortyzacji zastosowac jkąś wkładkę.
Przejazd po kostce "trauma" to koszmar, jadąc po niej wolno stabilizator obrazu w mojej mózgownicy nie wyrabiał - wszystko drżało - no ale takie są widocznie uroki posiadania rolek na sztywnej ramie, na twardych kółkach i twardych butach.
Mimo wszystko jazda na nich sprawia mi wiele przyjemności.
Konkrety:
Szyna: Powerslide Vision 13,33, 4x100mm
But: Powerslide R2 (2005r)
Kółka: 85A

No i korzystając z okazji chciałbym się nimi pochwalic.
Muszę jeszcze dużo popracowac nad techniką jazdy.
Po pierwszych 2 godzinach jazdy nabawiłem się odcisku na "paluchu" prawej nogi - byc może to wynik procesu dostosowywania się nogi do buta (i vice versa), lub/i brak dobrej techniki jazdy.
Wydaje mi się, że wybrałem zbyt twarde kółka - asfalt po którym jeżdżę nie jest idealnie gładki. Byc może powinienem w celu amortyzacji zastosowac jkąś wkładkę.
Przejazd po kostce "trauma" to koszmar, jadąc po niej wolno stabilizator obrazu w mojej mózgownicy nie wyrabiał - wszystko drżało - no ale takie są widocznie uroki posiadania rolek na sztywnej ramie, na twardych kółkach i twardych butach.
Mimo wszystko jazda na nich sprawia mi wiele przyjemności.
Konkrety:
Szyna: Powerslide Vision 13,33, 4x100mm
But: Powerslide R2 (2005r)
Kółka: 85A