PS.Czym właściwie sie różnią piury od zwykłych??
Bo napszykład pascali nie było piure... xD
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Mimbla, od dobrego miesiąca dyskutuję ze Zbyszkiem na ten temat - bo logicznym wydawało mi się, że buty dla kobiet MUSZĄ być anatomicznie dopasowane do damskiej stopy. Ale powoli przyznaję Zbyszkowi rację:Mimbla pisze:Oj Zbyszku, a ja myślę, że nie chodzi tylko o kolor. But Triple X Core Pure (moim zdaniem) jest trochę węższy niż jego męski odpowiednik. Kobieca stopa ma troszeczkę inna budowę niż męska i podejrzewam, że producent bierze to pod uwagę.
Tabelka na stronie 19 tego pdfa dotyczy szyn a nie butów.go pisze:na str. 19 tego pdfa jest tabela, w której jak byk - modele damskie są również rekomendowane jako modele dla mężczyzn...![]()
Powerslide produkuje buty termoformowalne w dwóch technologiach. jedna wymaga wygrzania w temp. 95 st, a druga nawet 125 st.zico pisze:Aha, nie każdy but Powerslide`a można sobie ot tak wygrzać. To co jest w katalogu, to jest palcem na wodzie pisane.
Przecież napisałem, że Aga jeździła w obydwu tych samych modelach, ten sam rozmiar z tym, że jeden był damski, a drugi męski i odczuła wyraźną różnicę. Więc mamy info z pierwszej ręki. A dane katalogowe możemy włożyć między bajki.zbigniew zadworny pisze:no ok...rynek i te sprawy.
ale to tylko kolorystyka. naprawdę nie ma różnic w konstrukcji.