tir53a Poznan dnia 13 10 2007r
W odpowiedzi nowy tor w Poznaniu,
VIII Poznan Maraton jest najpiękniejszym torem w Polsce startuje ponad 3000 zawodników ulice są zabezpieczone zawodnicy gotowi do walki wszystko odwywa się radosnej atmosferze przy udziale Władz Miasta Poznania. Na starcie staną Prezydent R.Grobelny i M. Frankiewicz
Jako piersi organizatorzy maratonu i zapraszają mieszkańców do udziału w VIII Poznań Maraton który odbędzie się 14 10 2007r jest to największy Maraton w Polsce i przy udziale wszystkich mieszkańców może być najlepiej zorganizowany.
Odebrałem po zapisaniu się numer startowy 22 96 postanowiłem ze po biegane i może uda się ponownie osiągnąć wynik 3.58 godz. Z 2005r. W 2006r startowałem na łyżwo rolkach i był cały maraton dlatego liczę ze 2008r IX Maraton wróci do tradycji i odbędzie się na nowej trasie w całości jak w Berlinie gdzie startuje coraz więcej zawodników,…

…………..
Udałem się na bieg śniadaniowy o godz 10.00 i jednocześnie odbył się bieg za Rektorem. Akademii Ekonomicznej w Poznaniu
Nie byłem zaskoczony niską temperaturom. Dyrektor Naczelny Maratonu J.Rajewski stanął na start w ramach rozgrzewki , to od razu zrobiło się cieplej i w gorącej atmosferze nastąpiło otwarcie i dodanie energii do oficjalnego VIII Poznan Maratonu i wspólne spożycie śniadania dodało nam sił i energii że Opel od SZPOTA jest do zabrania………

……………..
Kto nie zdecydował się do startu to za rok jest IX Poznan Matron………

…………