Co kupić?

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
malczan85
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: malczan85 » ndz czerwca 10, 2007 12:00

cinas83 pisze:na zdjęciach wygląda bez nitów ani takich tam z boku więc chyba można ją wymienić. To by była żenada straszna gdyby płozy z aluminum 7100 nie można było wymienić
Akurat te rolki oglądam kilkadziesiąt razy (tą aukcję)... i obawiam się co do płozy. Mimo, że jest to też dobra firma specjalizująca się rolkami (tak mi się wydaje, sam jeźdżę na Roxach agresywnych i to kupę lat). Nie wiem jak w waszym przypadku, jakie macie opinie do tej marki jak i tych rolek. No i obawiam się co do wagi rolek (chodzi mi o to by nie obciążać stóp). Żeby nie były za ciężkie. :|
Ostatnio zmieniony ndz czerwca 10, 2007 1:59 przez malczan85, łącznie zmieniany 2 razy.
"Google moim przyjacielem" ;P

Awatar użytkownika
cinas83
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: cinas83 » ndz czerwca 10, 2007 12:16

na żywo je oglądałeś? Więc chyba wiesz czy się da odkręcić?

Awatar użytkownika
malczan85

Post autor: malczan85 » ndz czerwca 10, 2007 1:57

cinas83 pisze:na żywo je oglądałeś? Więc chyba wiesz czy się da odkręcić?
Oglądałem nie na żywo tylko na stronie allegro. :roll: :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
cinas83
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: cinas83 » ndz czerwca 10, 2007 10:28

Wszedłem na ich stronę http://www.roxa.com/inline-2007.htm i jest tam inny niski but z tą samą płozą więc przypuszczam że da się ją odkręcić. Ponadto oferują jeszcze kilka innych płóz oddzielnie więc jeśli nie da się jej odkręcić to po co sprzedają inne...

Awatar użytkownika
malczan85

Post autor: malczan85 » ndz czerwca 10, 2007 11:06

cinas83 pisze:Wszedłem na ich stronę http://www.roxa.com/inline-2007.htm i jest tam inny niski but z tą samą płozą więc przypuszczam że da się ją odkręcić. Ponadto oferują jeszcze kilka innych płóz oddzielnie więc jeśli nie da się jej odkręcić to po co sprzedają inne...

No to rzeczywiście... :) dzięki za info.

szaman

Post autor: szaman » ndz czerwca 10, 2007 10:38

Witam,

Zastanawiam sie nad zakupem takiego ustrojstwo

Nadmienie tylko ze bede jezdzil tylko i wylacznie rekreacyjnie w ramach wolnego czasu.... Planuje jezdzic kilka razy w tyg ale pewnie czasu az tyle nie bedzie... Jezdze na lyzwach (tez rekreacyjnie i okazjonalnie) i dawno temu jezdzilem na rolkach. Chcialbym jakis tani sprzecik ktory chociaz troszke bedzie jezdzil...

Pozdrawiam
Szaman

Awatar użytkownika
koziar2
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Rollerblade Twister III
Jeżdżę od: 01 maja 2006
Kontakt:

Post autor: koziar2 » ndz czerwca 10, 2007 10:57

szaman pisze:Witam,

Zastanawiam sie nad zakupem takiego ustrojstwo

Nadmienie tylko ze bede jezdzil tylko i wylacznie rekreacyjnie w ramach wolnego czasu.... Planuje jezdzic kilka razy w tyg ale pewnie czasu az tyle nie bedzie... Jezdze na lyzwach (tez rekreacyjnie i okazjonalnie) i dawno temu jezdzilem na rolkach. Chcialbym jakis tani sprzecik ktory chociaz troszke bedzie jezdzil...

Pozdrawiam
Szaman
Kumpel miał niedawno, strasznie go obcierały (rozmiar dobrany prawidłowo) i niewygodnie mu się jeździło. Szybko zutylizował (sprzedał, wyrzucił, nie wiem :p). Kupił nowe K2 i śmiga bez bólu :)

Przymierzyć przed zakupem, pojeździć chwilę i zwracać uwagę na każdą niewygodę. Może kumpel ma coś z nogami albo trafił na źle uszyty but. Tego nie wiem.

Nie polecam ale również nie odradzam. Może okazać się że będzie ok. Tym bardziej że piszesz, że na początku jeździć za dużo nie zamierzasz więc nie ma sensu wydawać od razu więcej kasy chociaż z doświadczenia wiem, że jazda na rolkach wciąga :)

Ale to taki nieszkodliwy nałóg :)

szaman

Post autor: szaman » ndz czerwca 10, 2007 11:00

Że wciaga to wiem bo jezdze chwilowo na pozyczonych od kumpla... tylko w tym momencie (pewnie do konca wakacji) nie bede mogl sobie pozwolic na cos drozdzego.... 200to max Pytanie tylko czy jest sens

Awatar użytkownika
koziar2
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Rollerblade Twister III
Jeżdżę od: 01 maja 2006
Kontakt:

Post autor: koziar2 » ndz czerwca 10, 2007 11:21

Powiem tak. Rok temu kupiłem K2 EXO 2,1 za 449PLN (w kwietniu). We wrześniu ten sam model w tym samym sklepie kosztowal 225 (wyprzedaż bo zostało za dużo). Teraz pewnie też tak będzie. Dlatego, żeby nie marnować czasu i nie czekać do jesieni kup najlepsze rolki na jakie Cię stać, w międzyczasie określisz się dokładniej co chcesz na rolkach robić a pod koniec sezonu możesz upolować jakąś okazję i w następnym sezonie śmigać na czymś lepszym, bardziej dostosowanym do potrzeb. Traktuj rolki jak buty, które kiedyś i tak trzeba wymienić :)

Możesz usłyszć głosy, że lepiej się wstrzymać, uzbierać trochę więcej kasy i od razu kupić coś lepszego. Ale może się zdarzyć tak, że zanim uzbierasz coś więcej będzie wrzesień i będziesz miał cały sezon przyjemności na rolkach w plecy :)

Co do tych rolek LA coś tam... były kiedyś w Geantach (Geant został wykupiony przez Reala i nie jestem pewny czy dalej sprzedają takie rolki ale możesz się przejechać i sprawdzić).

Z tańszych alternatyw możesz zobaczyć w Go Sportach, Decathlonach, intersportach itd. Jak nie lepszy sprzęt to przynajmniej sklep sportowy i większa szansa że w przypadku problemów zostaniesz potraktowany normalnie a nie jak człowiek, który przy okazji wyprawy po chleb kupił rolki :p

szaman

Post autor: szaman » pn czerwca 11, 2007 7:34

dzieki za pomoc.. cos pokombinuje... pewnie zrobie tak ze kupie cos teraz do 200zeta a pozniej pomysle. Jak sie okaze ze taki sprzet to zamalo to kupie cos lepszego a ten pojdzie pewnie gdzies w rodzine.....

Diego

Post autor: Diego » pn czerwca 11, 2007 8:14

Szamanku, prośbka: Jak coś już takiego kupisz, to napisz mi na forum albo PW, model/cenę tych rolek, gdzie kupiłeś, jak się sprawują itp.

BTW: Cholernie drogie te rolki :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”