Lubin - Mistrzostwa Polski 17.06-18.06 2006

Mistrzostwa Polski, Grand Prix Polski oraz Puchar Polski - historia, wyniki, galerie.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
kiewicz
Czterokółkowiec bez hamulców
Jeżdżę od: 02 sty 2005

Post autor: kiewicz » ndz czerwca 18, 2006 9:53

i ... już po zawodach :].
Jak wam poszło :?:
Mi udało się zdobyć na 300m [3.miejsce], 500m [2.miejsce], i 3000 na ulicu [3.miejsce]. A reszta dystansów 4-6 mijesce 8) . W kategori Junior B
Całekiem dobrze ale ... mogło być lepiej.

na 300 udało mi sie wygkręcic 29,31 :/ słabiutko !

kmieto7

Post autor: kmieto7 » ndz czerwca 18, 2006 10:22

No całkiem nie żle przy moim 33,65 weterana, a syna junior C 38 z hakiem :D Jak jazda na Lubińskim torze :?:

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Jeżdżę od: 09 kwie 2005
Kontakt:

Post autor: PeterCave » ndz czerwca 18, 2006 10:29

kmieto7 pisze:Jak jazda na Lubińskim torze :?:
Z każdym okrążeniem lepiej:) Za rok, zacznę przyjeżdżać na niego, jak najwcześniej się tylko da i wtedy się pościgamy;)

beab
Czterokółkowiec

Post autor: beab » pn czerwca 19, 2006 10:11

witam
byłam , widziałam, zawody ciekawe, pogoda wymodlona. Organizacja bez jakiś szczególnych odchyłek od normy polskich.
Sędziowie-myślę, że każdy ma swoje odczucia.
Utalentowany zawodnik napewno Jasiek, Damian(wszystkie 1 miejsca) i wielu innych, a z zawodniczek fajna -Muchomorek , Olka, Anita i wiele innych. Były też upadki :shock: , niepowodzenia :x , łzy :cry: i radość :lol: : .
Gratuluję sukcesów i trzymam kciuki za tych co pojadą do Włoch

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: Piotr B » pn czerwca 19, 2006 11:50

Niedziela:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jutro jak się uporam trochę z pracą wstawię kolejne.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
małysz
Pięciokółkowiec 80mm
Kontakt:

Post autor: małysz » pn czerwca 19, 2006 11:51

Dobra robota PeterCave :D :D :D

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » pn czerwca 19, 2006 11:53

O kurka wodna fotki wyszły jakieś wielkie!!!!!!!!!
A wstawiałem standardowo????

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Jeżdżę od: 09 kwie 2005
Kontakt:

Post autor: PeterCave » pn czerwca 19, 2006 12:55

http://www.megaupload.com/?d=R3J7U8H1 - kopia moich zdjęć.
PS. Jak jeszcze jakieś macie, to wrzucajcie np tutaj: http://www.megaupload.com/

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » pn czerwca 19, 2006 1:50

No i po MP...Jako,że nie startowałem, ale obserwowałem z bliska zawody(czasem nawet z bardzo bliska) te zawody to moge co nieco o nich napisać. Myśle, że będzie dużo opinii, bo wielu forumowiczów było na zawodach. Co do toru - bardzo dobrze, że zawody były rozegrane na takim torze, to kolejne doświadczenia dla zawodników, szkoda tylko, że tor nie został pomalowany, wtedy nie byłby taki śliski. Dzięki foto-finishowi nie było problemów z kolejnością na mecie - jedynie w jednym biegu były pewne problemy, bo jedna z Pań Trenerek zasłoniła kamere...A, że ta Pani była duża to zasłoniła większą część kamery :lol: Jeśli chodzi o sędziowanie, to było zdecydowanie za mało sędziów!!!Zwłaszcza na torze.
Bardzo dobrze prezentowali się podczas zawodów juniorzy - Janek Szymański,Daniel Gwadera i Artur Nogal, szkoda, że Daniel doznał drugiego dnia kontuzji i nie startował w wyścigach ulicznych, w których bezkonkurencyjny był Janek. W seniorach,poza dystansem 500m na torze wszystkie biegi zdominowali reprezentanci grupy Ambra Sprandi Rollsport Warszawa - tytuły wywalczyli: Paweł Milewski,Robert Kustra, Mateusz Pisarek, Witold Mazur i Sławomir Chmura oraz sztafeta.
W juniorach B także ciekawa rywalizacja - co prawda wszystkie złote medale wywalczył Damian Gwadera ze Słomczyna, ale o pozostałe miejsca na podium walczyli - Paweł Ciężki, Bartosz Chojnacki, Sebastian Kłosiński i Piotr Januszkiewicz, zawodnicy na bardzo zbliżonym poziomie.
Jeśli chodzi o kobiety to ciekawa rywalizacja wśród juniorek A pomiędzy Aleksandrą Goss i Anitą Parkot, które podzieliły się złotymi medalami. Wśród juniorek B zdecydowanie najlepsza Paulina Kowalik z UKS Orlicy Duszniki Zdrój - 36kilo żywej wagi :lol: W młodszych kategoriach rywalizacja zawodników z Tomaszowa Lubelskiego, Słomczyna, Dusznik, Lubina...
Bardzo cieszy duża frekwencja, jak już wspomniano ok 260 zawodników i zawodniczek i miejmy nadzieję, że startujących z roku na rok będzie przybywać. Fajnie, że startowali także short-trackowcy z Białegostoku, którzy dawno się nie pokazywali na żadnych krajowych zawodach.
No i niestety jeszcze dwa słowa o spikerze - ten sam co na zawodach na Agrykoli, szkoda słow na jego prace :D . Ale w sume jaka praca taka płaca. Niektórzy wiedzą o co chodzi :twisted:

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » pn czerwca 19, 2006 2:01

Zdjęcia:

http://www.megaupload.com/?d=8PAPIXYP

pytania do Petercave!!!!!!!

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: WFH » pn czerwca 19, 2006 3:10

No i jeszcze jedna bardzo ważna sprawa, o której zapomniałem - wyścigi dla weteranów!Bardzo emocjonujące i szybkie!!! Kolejny raz fantastyczną szarżą popisał się dysponujący wręcz bajecznym przyspieszeniem Marek Szymański!!!Potwierdził, że atak w Warszawie nie był przypadkiem, zresztą mam dowód,że w Warszawie atakował nie raz: http://www.pzsw.waw.pl/galeria/agry06/andrea/8.html
Także w Lubinie popisał się śmiałym atakiem na dystansie 1500m, mam nadzieję, że także z tego ataku ktoś będzie mial fotke.
A w naszym busie jeden z kolegów tak bardzo chciał się zatrzymać na posiłek w miejscu, którym spożywali obiad zawodnicy i zawodniczki innego klubu, że uruchomił podczas jazdy gaśnice :lol: :lol: :lol: Było troch niebezpiecznie i widoczność w busie spadla do zera, ale swój cel osiągnął i spotkał się z bliską mu osobą :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

CAROLL

Post autor: CAROLL » pn czerwca 19, 2006 3:15

hej. moim zdaniem zawody bardzo udane. jednak wydaje mi sie, ze bardziej widowiskowe byłyby gdyby zrobiono kategorię open, a nie z podziałen na poszczegolne kategorie wiekowe.
ps. jak obejrzec zdjecia na tych stronkach??

CAROLL

Post autor: CAROLL » pn czerwca 19, 2006 3:17

oczywiscie nie chodzi o polaczenie dzieci z weteranami, ale juniorki a z seniorkami , tak jak to bylo np na 10000m.

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: WFH » pn czerwca 19, 2006 3:31

CAROLL pisze:hej. moim zdaniem zawody bardzo udane. jednak wydaje mi sie, ze bardziej widowiskowe byłyby gdyby zrobiono kategorię open, a nie z podziałen na poszczegolne kategorie wiekowe.
Wiadomo, że jeśli byłaby kategorie open to wyścig miałby szanse byc bardziej widowiskowy, ale to były MP i każdej kategorii należą się medale. Ogólnie chodziło także o to by nie było pomyłek i by np. juniorzy ścigali się tylko z konkurentami ze swojej kategorii. Było kilka połączonych biegów, głównie ze względu na małą liczbę startujących (np.juniorki A i seniorki).
Zawody raczej udane, gorzej z czasem jaki trzeba było poświęcić oczekiwaniu na dekoracje... :evil:

LTM
Ścigant 4x110mm

Post autor: LTM » pn czerwca 19, 2006 4:34

Za to po dekoracji wszyscy byli zadowoleni........że już dobiegła końca. Nagrody przygotowane przez organizatorów były przednie :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mistrzostwa Polski, Grand Prix Polski oraz Puchar Polski - historia, wyniki, galerie.”