dla wyjaśnienia, Pan Maczek z CM, a więc i z tym wydarzeniem nie ma nic wspólnego.michał1990 pisze: Wtedy na ścieżce mogły by być rozstawione kubeczki, gdzie freestylowcy rozegraliby zawody w slalomie. jeśli wszystko bedzie odbywało sie na scieżce to cała impreza ograniczy sie tylko do maratonu, a nie o to przeciez chodzi w "wrotkarskiej sobocie" proponowanej przez dyrektora Maczka.
2010.04.24 - IX Cracovia Maraton
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
-
dziadek
- Czterokółkowiec
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Re: IX Cracovia Maraton 25.04.2010
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
Ja raczej tego typu obaw nie mam, bo nie można jednak porównywać Tomaszowa Lub. do Krakowa. Podtrzymuje moje zdanie, że jest to dobra droga, bo wtedy jest to impreza dla nas, a nie jesteśmy tylko dodatkiem dla biegaczy. Z pewnością lepiej byłoby zamknąc ulice, ale jak wiadomo nie jest to taka łatwa sprawa.roxan pisze:...wcale nie jest powiedziane, że przy takiej formule zawodów w Krakowie stawi się 200-300 uczestników, czy nie będzie podobnie jak np. na zawodach tego typu w Tomaszowie Lubelskim, które może i są bardziej widowiskowe dla kibiców, ale chyba jednak mniej atrakcyjne dla uczestników.Ariel pisze:Otóż to. Na siedemdziesiątce nie widziałem siebie na tablicy świetlnej i gdyby nie spiker nie wiedziałbym ile przejechałem. Ciekawe jak gość musiałby nawijać przy 200 zawodnikach.ALAN54 pisze:Może być trochę bałaganu przy 300 lub więcej uczestnikach
- Toudi
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
No i biorąc pod uwagę doświadczenia z Poznaniem, to chyba można wnioskować, że skoro organizator chce to rozdzielić, to może nie warto się za bardzo stawiać a w zamian uzyskać opcje, które za rok czy 2 mogą dla nas być już niedostępne.
No i też myślę, że ulica wokół Błoń mogłaby być lepsza niż ścieżka, jeśli ma tam jechać 300-400 osób.
A gdzie jechaliby wózkarze? W maratonie czy z nami? Jeśli w maratonie, to organizator nie skraca czasu zamknięcia ulic a jeśli z nami, to może warto sprawę konsultować również z nimi?
No i też myślę, że ulica wokół Błoń mogłaby być lepsza niż ścieżka, jeśli ma tam jechać 300-400 osób.
A gdzie jechaliby wózkarze? W maratonie czy z nami? Jeśli w maratonie, to organizator nie skraca czasu zamknięcia ulic a jeśli z nami, to może warto sprawę konsultować również z nimi?
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- roxan
- Pięciokółkowiec 80mm
- Moje rolki: Powerslide Vision
- Jeżdżę od: 17 maja 2007
- Kontakt:
...tylko dla nas to była impreza "Nie Tylko Dla Orłów" , Osiecznica, czy Maraton Sierpniowy. W tym przypadku nadal jesteśmy dodatkiem i to wyłączonym z głównego dnia zawodów. Trzeba bowiem mieć na względzie również i to, iż biuro zawodów z pewnością będzie czynne na Błoniach w sobotę i ogromna większość biegaczy z kilku tysięcy już w sobotę będzie się błąkać po Błoniach rejestrując się i integrując w środowisku, co z pewnością nie będzie sprzyjać nam startującym na rolkach.WFH pisze:
Ja raczej tego typu obaw nie mam, bo nie można jednak porównywać Tomaszowa Lub. do Krakowa. Podtrzymuje moje zdanie, że jest to dobra droga, bo wtedy jest to impreza dla nas, a nie jesteśmy tylko dodatkiem dla biegaczy. Z pewnością lepiej byłoby zamknąc ulice, ale jak wiadomo nie jest to taka łatwa sprawa.
Poza tym jest obawa, że mając te 12 kółek w kwietniu, nie uda się przekonać władz Krakowa o kontynuacji 70-tki na jesieni i tym samym z dwóch imprez dostępnych dla rolkarzy w stolicy Małopolski pozostanie tylko jedna.
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
I moim zdaniem imprezy dla wrotkarzy pokazały, że to jest właściwa droga. Tutaj nasza sytuacja by się zmieniła, bo jednak sobota byłaby "naszym" dniem. Ja odczytuje to zdecydowanie jako krok w dobrą strone. A to, że będą przybywac w sobotę biegacze to szansa, że jeżdżących na wrotkach zawodników zobaczy wiecej osób, bo jednak większość startujących do tej pory takiej okazji nie miała. Moim zdaniem obaw co do przekonywania władz Krakowa nie ma i musimy starać się wykorzystać pozytywne do nas nastawienie ( zupełnie inne niż np. w Poznaniu).roxan pisze:...tylko dla nas to była impreza "Nie Tylko Dla Orłów" , Osiecznica, czy Maraton Sierpniowy. W tym przypadku nadal jesteśmy dodatkiem i to wyłączonym z głównego dnia zawodów. Trzeba bowiem mieć na względzie również i to, iż biuro zawodów z pewnością będzie czynne na Błoniach w sobotę i ogromna większość biegaczy z kilku tysięcy już w sobotę będzie się błąkać po Błoniach rejestrując się i integrując w środowisku, co z pewnością nie będzie sprzyjać nam startującym na rolkach.WFH pisze:
Ja raczej tego typu obaw nie mam, bo nie można jednak porównywać Tomaszowa Lub. do Krakowa. Podtrzymuje moje zdanie, że jest to dobra droga, bo wtedy jest to impreza dla nas, a nie jesteśmy tylko dodatkiem dla biegaczy. Z pewnością lepiej byłoby zamknąc ulice, ale jak wiadomo nie jest to taka łatwa sprawa.
Poza tym jest obawa, że mając te 12 kółek w kwietniu, nie uda się przekonać władz Krakowa o kontynuacji 70-tki na jesieni i tym samym z dwóch imprez dostępnych dla rolkarzy w stolicy Małopolski pozostanie tylko jedna.
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Szybsze ode mnie
Z drugiej strony te kilka tysięcy osób/biegaczy chodzących po Błoniach daje także potencjalna liczbe kibiców. Są to ludzie ze środowiska sportowego potrafiący docenic wysiłek innych a nie laicy (w Krakowieroxan pisze:...tylko dla nas to była impreza "Nie Tylko Dla Orłów" , Osiecznica, czy Maraton Sierpniowy. W tym przypadku nadal jesteśmy dodatkiem i to wyłączonym z głównego dnia zawodów. Trzeba bowiem mieć na względzie również i to, iż biuro zawodów z pewnością będzie czynne na Błoniach w sobotę i ogromna większość biegaczy z kilku tysięcy już w sobotę będzie się błąkać po Błoniach rejestrując się i integrując w środowisku, co z pewnością nie będzie sprzyjać nam startującym na rolkach.WFH pisze:
JESTEM ZA PĘTLĄ.
Z innej strony i własnego doświadczenia - BRAĆ CO DAJĄ BO ZA CHWILĘ NIC NIE DADZĄ
-
bj43
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Też tak uważam. Ponadto ograniczenie krakowskiego maratonu na rolkach tylko do rejonu Błoń znacznie zmniejszy atrakcyjność tej imprezy dla rolkarzy.roxan pisze:...tylko dla nas to była impreza "Nie Tylko Dla Orłów" , Osiecznica, czy Maraton Sierpniowy. W tym przypadku nadal jesteśmy dodatkiem i to wyłączonym z głównego dnia zawodów. Trzeba bowiem mieć na względzie również i to, iż biuro zawodów z pewnością będzie czynne na Błoniach w sobotę i ogromna większość biegaczy z kilku tysięcy już w sobotę będzie się błąkać po Błoniach rejestrując się i integrując w środowisku, co z pewnością nie będzie sprzyjać nam startującym na rolkach.WFH pisze:
Pozdrawiam.
- Clapper
- Pięciokółkowiec 80mm
dało się przejechać 20 pętli na mokrej trasie wokół Błoń, więc dlaczego 12 się nie da? poza tym ja bym nie liczył na remonty i przebudowy. Bo nawet jeżeli nic się nie zmieni, to na ponad 3/4 trasy jest dość szeroko, by wyprzedzić wolniejszych i/lub przepuscić szybszych. Problemem mogą być max 2 pętle, kiedy to, szczególnie w pierwszy zakręt w lewo, pojedzie dość duży tłum. jak się ktoś "zagapi" na starcie, to na przeciwległej prostej, może mieć 500 m starty do czołówki....
- Clapper
- Pięciokółkowiec 80mm
ktos napisał
moment, to są zawody, wyścigi, a nie zwiedzanie miasta!!!!...miasto można zwiedzić "z buta", na rolkach lub w dowolny inny sposób przed i po zawodachTeż tak uważam. Ponadto ograniczenie krakowskiego maratonu na rolkach tylko do rejonu Błoń znacznie zmniejszy atrakcyjność tej imprezy dla rolkarzy.
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
Myślę ze delikatny przejazd na rolkach przez miasto popołudniem po maratonie może tylko zwiekszyć atrakcyjnosć takiej imprezy. Osobiscie chetniej przyjechałbym do Waszego pieknego miasta gdyby impreza odbywała się w sobotę i jeszcze wieczorkiem mozna by się kulnąć delikatnie po mieście. Emocje opadają po zawodach człowiek jest już odprężony i niedziela zostaje dla rodziny.Clapper pisze:ktos napisałmoment, to są zawody, wyścigi, a nie zwiedzanie miasta!!!!...miasto można zwiedzić "z buta", na rolkach lub w dowolny inny sposób przed i po zawodachTeż tak uważam. Ponadto ograniczenie krakowskiego maratonu na rolkach tylko do rejonu Błoń znacznie zmniejszy atrakcyjność tej imprezy dla rolkarzy.
- Clapper
- Pięciokółkowiec 80mm
wieczorem mam dużo lepszą wydolność, więc jest jeszcze jeden powód ZA!Andrzej pisze:Myślę ze delikatny przejazd na rolkach przez miasto popołudniem po maratonie może tylko zwiekszyć atrakcyjnosć takiej imprezy. Osobiscie chetniej przyjechałbym do Waszego pieknego miasta gdyby impreza odbywała się w sobotę i jeszcze wieczorkiem mozna by się kulnąć delikatnie po mieście. Emocje opadają po zawodach człowiek jest już odprężony i niedziela zostaje dla rodziny.Clapper pisze:ktos napisałmoment, to są zawody, wyścigi, a nie zwiedzanie miasta!!!!...miasto można zwiedzić "z buta", na rolkach lub w dowolny inny sposób przed i po zawodachTeż tak uważam. Ponadto ograniczenie krakowskiego maratonu na rolkach tylko do rejonu Błoń znacznie zmniejszy atrakcyjność tej imprezy dla rolkarzy.
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
Ja wolę ranoClapper pisze:
wieczorem mam dużo lepszą wydolność, więc jest jeszcze jeden powód ZA!
-
bj43
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
To jakieś nieporozumienie. Nie chodzi o atrakcje turystyczne. Wybite torowiska, muldy i dziury w jezdni, popękany asfalt, kostka brukowa, różnego rodzaju maty "ułatwiające przejazd" to atrakcje, które cieszą rolkarzy. Dzięki nim niektórzy do dzisiaj wspominają maraton w Łomży. Jest ryzyko, jest zabawa.Clapper pisze:ktos napisałmoment, to są zawody, wyścigi, a nie zwiedzanie miasta!!!!...miasto można zwiedzić "z buta", na rolkach lub w dowolny inny sposób przed i po zawodachTeż tak uważam. Ponadto ograniczenie krakowskiego maratonu na rolkach tylko do rejonu Błoń znacznie zmniejszy atrakcyjność tej imprezy dla rolkarzy.
Pozdrawiam.
- Clapper
- Pięciokółkowiec 80mm
a ja myślę, że żartujesz!!!!bj43 pisze:Clapper pisze:ktos napisałTo jakieś nieporozumienie. Nie chodzi o atrakcje turystyczne. Wybite torowiska, muldy i dziury w jezdni, popękany asfalt, kostka brukowa, różnego rodzaju maty "ułatwiające przejazd" to atrakcje, które cieszą rolkarzy. Dzięki nim niektórzy do dzisiaj wspominają maraton w Łomży. Jest ryzyko, jest zabawa.
- Toudi
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
No właśnie.To być może jest w całej dyskusji kluczowy element.Andrzej pisze: JESTEM ZA PĘTLĄ.
Z innej strony i własnego doświadczenia - BRAĆ CO DAJĄ BO ZA CHWILĘ NIC NIE DADZĄ![]()
![]()
Pozdrawiam
Piotr
Piotr