Poznań [pół]MARATON - 12.10.2008

Poznań Maraton i półmaraton dla wrotkarzy, historia dziesięciu edycji od 2000 r. do 2009 r. Wyniki, komentarze, galerie.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
xspeedy

Re: Poznań [pół]MARATON - 12.10.2008

Post autor: xspeedy » pn października 13, 2008 9:50

hej wojtek do wesela sie zagoi :mrgreen: z niepowodzen mozna sie wiecej nauczyc jak z sukcesow, tez to przerabialem, moze tylko nie mialem takiego fajnego plastra na twazy :lol:

Awatar użytkownika
admiral
Pięciokółkowiec 80mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: admiral » pn października 13, 2008 10:06

bayya pisze:Skromna reklama Poznańskiego (pół)maratonu:
http://www.skatelogforum.com/forums/sho ... hp?t=13952
żeby w przyszłym roku pojawiło się więcej zawodników takich jak Diego :wink: :D :D :D :D :D
Basia, a gdzie zdjęcie z drabiną :?: :?: :?: :D :D :D :oops: :oops: :oops: :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » wt października 14, 2008 9:02

Piekna złota polska jesień i piekne wyniki. Mogło być jeszcze lepiej. Pozdrawiam wspólpracowników na trasie :wink:
Będziemy musieli jeszcze w Polsce wiele trenować, aby zblizyć się do czasu zwycięscy.
Najważniejsze że tak duzo ludzi jechało dla radości. Robiąc znakomitą reklamę rolkarstwa, pokazując że każdy może spróbować zmierzyć sie z dystansem. Sam zobaczyłem to dopiero przegladając galerię na http://www.maratonczyk.pl

liga

Post autor: liga » wt października 14, 2008 9:58

Gratuluję wszystkim ukończenia [pół]MARATONU, było świetnie jak zawsze zresztą w Poznaniu :D (niedociągnięcia organizacyjne są wszędzie) :?
Wrzucam galerię zdjęć autorstwa naszej koleżanki która niestety nie mogła wystartować (ale dzięki temu mamy zdjęcia :wink: ) WOJTEK45 myślę że może coś Ci się przypomni :wink: http://picasaweb.google.pl/ligatom/Maraton_Poznan_2008
Pozdrawiam Tomek

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: zbyt wolne

Post autor: WOJTEK45 » wt października 14, 2008 3:15

Piotr B pisze: Pozdrawiam wspólpracowników na trasie l
No Piotr to się za bardzo nie "wypozdrawiasz". Aby chcieć zbliżać się do każdego lepszego wyniku wymagana jest współpraca . Samo wożenie się w peletonie nic nie daje.
A jak pokazały doświadczenia z Poznania tej współpracy mocno brakowało. Ja dopiero na zdjęciach zobaczyłem ilu nas jechało. A ilu wychodziło na zmiany????? wiedzą Ci którzy wychodzili.
No ale niektórzy nazywają to taktyką. Ja zawsze będe uważał ,że przy naszej klasie winniśmy wspólnie pracować na dobry wynik ( czytaj czas). Bo czy zajmiesz 12 czy 20 miejsce jest absolutnie nieistotne. Chyba że celujesz w podium ; ale wtedy takich "problemów" o których piszę po prostu nie masz i ciśniesz ile wlezie. Ja jak się wiozę to moja radość z wyniku jest zdecydowanie mniejsza niż wtedy gdy dokładam swoje "pięć groszy" do dobra wspólnego którym jest wynik grupy w której jadę.
No ale może jestem inny .

Awatar użytkownika
Andrzej
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Szybsze ode mnie

Post autor: Andrzej » wt października 14, 2008 3:32

WOJTEK45 pisze:
Piotr B pisze: Pozdrawiam wspólpracowników na trasie l
No Piotr to się za bardzo nie "wypozdrawiasz". Aby chcieć zbliżać się do każdego lepszego wyniku wymagana jest współpraca . Samo wożenie się w peletonie nic nie daje.
A jak pokazały doświadczenia z Poznania tej współpracy mocno brakowało. Ja dopiero na zdjęciach zobaczyłem ilu nas jechało. A ilu wychodziło na zmiany????? wiedzą Ci którzy wychodzili.
No ale niektórzy nazywają to taktyką. Ja zawsze będe uważał ,że przy naszej klasie winniśmy wspólnie pracować na dobry wynik ( czytaj czas). Bo czy zajmiesz 12 czy 20 miejsce jest absolutnie nieistotne. Chyba że celujesz w podium ; ale wtedy takich "problemów" o których piszę po prostu nie masz i ciśniesz ile wlezie. Ja jak się wiozę to moja radość z wyniku jest zdecydowanie mniejsza niż wtedy gdy dokładam swoje "pięć groszy" do dobra wspólnego którym jest wynik grupy w której jadę.
No ale może jestem inny .
Racja. Ja tym razem nie pracowałem. Pracowałem żeby się z Wami utrzymać. Jednak kiedys dawno w zamierzchłych czasach jak jeszcze praowałem na grupę byłem tak samo wkurzony jak teraz Ty Wojtek. U Was w zeszłym roku w Gdańsku pociągnąłem grupe przez około 13 km. Potem na tym najdłuższym podjeździe na 1km przed metą grupa mnie objechała co przy mojej wadze nie jest raczej trudne. Po tym miałem mniej taktu i w sposób bezpośredni nazwałem ich wsiokami lub (dałem opcje do wyboru) prawdziwymi sportowcami. Później miałem starcie z kilkoma osobami urażonymi moim komentarzem.
I tu trzeba się zgodzić z kolegą Xspeedy że wsioki - ssacze nie powinni mieć prawa walki o wygranie tej grupy w której się woziły. Ale to jest niestety zasada dzentelmeńska a u nas z dżentelmenami raczej krucho. Fakt jest faktem że pracowaliście bardzo mocno i w konsekwencji zrobiliśmy bardzo dobry czas. Pomagałem jak mogłem krzycząc na PiotraB żeby wracał na trasę ( koło nawrotki)
bardzo dziękuję chhłopaki

Awatar użytkownika
roxan
Pięciokółkowiec 80mm
Moje rolki: Powerslide Vision
Jeżdżę od: 17 maja 2007
Kontakt:

Post autor: roxan » wt października 14, 2008 3:36

...ponoć w przyszłym roku będzie się można wozić dwa razy dłużej.
http://ww6.tvp.pl/780,20081012808197.strona

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: zbyt wolne

Post autor: WOJTEK45 » wt października 14, 2008 3:42

liga pisze: WOJTEK45 myślę że może coś Ci się przypomni :wink: http://picasaweb.google.pl/ligatom/Maraton_Poznan_2008
Dzięki bardzo za zdjęcia. Nie pamiętam niczego ale oglądnięcie zdjęć skłania mnie do przeproszenia wszystkich którzy polecieli z mojego powodu na glebę. Wybaczcie.
A z całej "mojej" kolekcji najciekawsze jest to z rękami na ukrzyżowanego . Porażka.. Nie myślałem że byłem aż w takim stanie.

Awatar użytkownika
Andrzej
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Szybsze ode mnie

Post autor: Andrzej » wt października 14, 2008 3:48

WOJTEK45 pisze:
liga pisze: WOJTEK45 myślę że może coś Ci się przypomni :wink: http://picasaweb.google.pl/ligatom/Maraton_Poznan_2008
Dzięki bardzo za zdjęcia. Nie pamiętam niczego ale oglądnięcie zdjęć skłania mnie do przeproszenia wszystkich którzy polecieli z mojego powodu na glebę. Wybaczcie.
A z całej "mojej" kolekcji najciekawsze jest to z rękami na ukrzyżowanego . Porażka.. Nie myślałem że byłem aż w takim stanie.
Zdjęcia daja podstawy przypuszczać dlaczego tak mocno ucierpiałeś. Koleżanka z tyłu przycisnęła ci głowę do asfaltu na tzw. "ochroniarza" - czyli kolanem do ziemi
Mam gorsze bo zblizenie twarzy jak wjeźdzasz na metę. Boje się je wstawić dlatego najpierw jutro wyślę na PW. Jutro bo jeszcze nie wgrałem ich do kompa

xspeedy

Post autor: xspeedy » wt października 14, 2008 4:36

ojej gorsze?... Andrzej daj spokuj z tymi "ogledzinami", chyba nikt nie chce wojtka w tym stanie tak dokladnie ogladac ... Potwierdza sie moje zdanie o Poznaniu (nie tylko moje) Ta historia z drabina to naprawde rewelacja :-) chyba mi nikt w to nie uwiezy. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Marek
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Marek » wt października 14, 2008 5:01

xspeedy pisze:ojej gorsze?... Andrzej daj spokuj z tymi "ogledzinami", chyba nikt nie chce wojtka w tym stanie tak dokladnie ogladac ... Potwierdza sie moje zdanie o Poznaniu (nie tylko moje) Ta historia z drabina to naprawde rewelacja :-) chyba mi nikt w to nie uwiezy. :mrgreen:
to sie nie chwal nigdzie

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » wt października 14, 2008 5:05

xspeedy pisze: Potwierdza sie moje zdanie o Poznaniu (nie tylko moje)
Jakie zdanie? O ile pamiętam były jakieś uwagi na temat jakości asfaltu i bruku. Porównaj sobie teraz wynik 32:51 do wyników półmaratonów berlińskich.
Trasa szybka bez dwóch zdań, bruku mniej niż w Berlinie. Po prostu lepsza jakościowo.

A że wypadki były?

W Berlinie leżało na maratonie ponad 200 osób naraz. W Berlinie na City Nacht wjechaliśmy na samochody, które stały na trasie i nie było jak przejechać.

Po prostu skończmy się licytować i przyjedź do Poznania, a zobaczysz jak wiele się zmieniło na plus.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
Mimbla
Czterokółkowiec bez hamulców
Kontakt:

Post autor: Mimbla » wt października 14, 2008 5:06

Piotr, Wojek, Zico, dzięki za współpracę na trasie. Nawiązując do dyskusji o "wożeniu się"... Rozumiem, że czasami brakuje sił i człowiek nie jest w stanie wyjść na prowadzenie... każdemu się może zdarzyć. Ale nie rozumiem skąd „wyczerpanym na trasie” nagle biorą się siły na finiszu.

Wiem, że to „nie sportowe” zachowanie ale ja osobiście jeśli nie pracowałabym na wynik grupy, to nie walczyłabym na finiszu. To taka niepisana zasada w wielu dyscyplinach sportu amatorskiego.

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » wt października 14, 2008 5:14

Mimbla nie ma problemu, zawsze się staram choć troszeczkę pomóc. Elisabeth Schrenk gdy wyszedłem na prowadzenie od razu mi podziękowała, nie wiem tylko czy za to, że wszedłem na zmianę czy pokazałem kierunek jazdy - teraz to już nieważne. Jednak co ją uraziło, to było to, że nie widziała nikogo, kto by się zatrzymał przy tym wypadku z samochodem. Głównie chodziło o to, że upadły również osoby, który pracowały w naszej grupie i należało im się podciągnięcie ich. Elisabeth poczekała na nich i dowiozła ich do nas. Niestety nie zdążyłem też wyjaśnić, że wolontariusze i policja została natychmiast przez nas poinformowana o wypadku, szczęście, że byli tak blisko.

I jeszcze a propo wożenia - nosi mnie jak widzę, że kobiety solidnie pracują na przodzie, a faceci się wożą na plecach na full i nie robią nawet najmniejszej zmiany. Dla mnie to jest dla nich obciach na maksa.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

kmieto7

Post autor: kmieto7 » wt października 14, 2008 5:19

WOJTEK45 pisze:
...Wojtek Dawid zamieścił zdjęcia z twoim upadkiem od zdjęcia 118 do zdjęcia 128 http://picasaweb.google.com/Zdan007/MaratonPozna#

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poznań Maraton - historia dziesięciu edycji maratonów od 2000 r. do 2009 r.”