Zico: To są te rolki wcześniej Arturo pytał się o nie przy zakupie:
<-------->/item219348930_rol ... oz_45.html
Dlaczego? Kolka 90 sa wolniejsze od 76 POMOCY!!!!
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
- grgur
- Ścigant 4x110mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
A może przyczyną nie są koła tylko np konstrukcja buta? Zrobiłem swego czasu pewne doświadczenie- przełożyłem płozę z niskiego karbonowego buta do wysokiego fitnesowego-chciałem mieć wygodny but (umówmy się,że nie był on wysokiej klasy). Część energii, która była tracona w przerózne odkształcanie sie buta przy odepchnięciu zamiast być przekazywana i wykorzystywana po prostu do "ciągu" do przodu była olbrzymia. Nie szło jechać....Szybko więc zrezygnowałem z takiego rozwiązania. javascript:emoticon(':?:')
Question
Question
Witam ponownie.
Dziekuje wszystkim za pomoc i zainteresowanie tematem.
TERAZ CZAS NA PODSUMOWANIE:
Winowajca sa same kolka. Pomimo oznaczen twardosci itd. sa beznadziejne.
-Zmienilem kolka na inne 90 z tymi zamymi lozyskami- bylo o wiele lepiej.
- Zmienilem na mniejsze kola 76 mm firmy K2 na tych samych lozyskach, bylo duzo lepiej.
Dodatkowo przestrzegam wszystkich przed zakupem rolek HEAD , sa beznadziejne, dodatkowo przetarlem przodem przy mecie starly sie czubki tak bardzo ze powstala dziura w bucie. Ogolnie tandeta firmowana Head wogole nie warta swoich pieniedzy.
Pozdrawiam
Dziekuje wszystkim za pomoc i zainteresowanie tematem.
TERAZ CZAS NA PODSUMOWANIE:
Winowajca sa same kolka. Pomimo oznaczen twardosci itd. sa beznadziejne.
-Zmienilem kolka na inne 90 z tymi zamymi lozyskami- bylo o wiele lepiej.
- Zmienilem na mniejsze kola 76 mm firmy K2 na tych samych lozyskach, bylo duzo lepiej.
Dodatkowo przestrzegam wszystkich przed zakupem rolek HEAD , sa beznadziejne, dodatkowo przetarlem przodem przy mecie starly sie czubki tak bardzo ze powstala dziura w bucie. Ogolnie tandeta firmowana Head wogole nie warta swoich pieniedzy.
Pozdrawiam