Szczecin-rolki

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Rolfan
Ścigant 4x110mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Re: Szczecin-rolki

Post autor: Rolfan » czw stycznia 14, 2010 6:16

Nie ma problemu bo Promasters płaci tantiemy a nikt przecierz nie robi dochodzeń które utwory sa czyje. Ja mam parę hitów filmowych. To musi byc muzyka nadajaca sie do tańca i na dodatek z niską dynamiką to znaczy mniej wiecej o mało zróznicowanym poziomie decybali dla całego utworu.Może być w formacie mp3.
Zadzwoń najpierw tam i zapytaj czy przyjmą propozycję.
Czeste jeżdzenie ze słuchawkami niszczy słuch zwlaszcza, że cicho słuchać sie nie daje ponieważ słychać wtedy dwie muzyki :)
Pozdrowienia

Awatar użytkownika
kimi
Czterokółkowiec
Kontakt:

Post autor: kimi » czw stycznia 14, 2010 7:02

To prawda, że muzyka na Lodogryfie jest okropna, już lepiej jakby radio jakiekolwiek puścili zamiast tych wczorajszych drum&basów.
Najmilsza do jazdy figurowej jest oczywiście w poniedziałek :-), szkoda że w ten była taka pogoda, że bałam się z domu wyjeżdżać, żeby w zaspach nie poutykać...

Jeśli chodzi o film, to zapraszam:

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » czw stycznia 14, 2010 9:07

Piknie, widać postępy a jeszcze do tego te śnieżynki hmmmmmm no i Karol świetnie sie sprawdził w roli Twojego akompaniatora, powiem nawet wiecej ooooooooo!
W poniedziałek było luzacko i mniej ludzi.
Adam mam 40 kawałków filmowych tylko nie mam Stawki Wiekszej niż Życie i co Ty na to?
Pozdrowienia

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » czw stycznia 14, 2010 10:40

Lidka wymiata. Bardzo fajnie idą Tobie te skoki. Widziałem kiedyś Twoje wczesne filmiki i rzeczywiście jest postęp. Teraz czekam jeszcze na produkcję Wojtka :)

Jeżeli chodzi o muzykę na Lodogryfie to jutro jest impreza o 18:20 z DJem na żywo. Oto niułs:

Obrazek
Dj Zonk będzie serwował muzykę na żywo podczas pierwszej imprezy w ramach cyklu "Boogie on ice LIVE", który jest pierwszym tegorocznym projektem towarzyszącym festiwalowi "Boogie Brain". Impreza rozpocznie się w piątek 15 stycznia o godz. 18:20 na szczecińskim Lodogryfie. Do zdobycia będą między innymi filmy DVD ufundowane przez Portal Filmowy - http://www.stopklatka.pl.

Fani łyżew przypomną sobie, jak brzmi dobry niezależny rock and roll. Gary Glitter, Black Sabbath, Nirvana, czy Sex Pistols rozpruwające głośniki Lodogryfu sprawią, że każdy facet poczuje się niczym Grzegorz Filipowski, a kobiety odkryją w sobie grację Katariny Witt. To będzie jedyna w swoim rodzaju i niezapomniana godzina na lodzie.

"Boogie on ice LIVE" odbywać się będzie w każdy piątek o godzinie 18:20. Przez godzinę serwować będziemy najlepszą muzykę na żywo, przy której jazda na lodzie to prawdziwa przyjemność. Dla prawdziwych pogromców lodowej tafli przygotowaliśmy specjalne nagrody i niespodzianki. Będziemy was uważnie obserwować, autorzy najbardziej spektakularnych lodowych upadków zostaną pocieszeni, a prawdziwi wirtuozi łyżew nie prześlizgną się niezauważeni. Czas spalić zbędne kalorie, zarumienić policzki i sprawdzić wytrzymałość swoich kości.

Dla tych, którzy nie mogą być z nami w piątki, uruchomiliśmy specjalny blok "Boogie on ice", który zagościł w harmonogramie ślizgawek Lodogryfu w każdą środę (począwszy od 20 stycznia) o godzinie 19:40. Gwarantujemy najświeższe numery pobrzmiewające w całej Europie i najlepsze przeboje z lat ubiegłych.

Ceny biletów na imprezy "Boogie on ice LIVE" i "Boogie on ice" nie różnią się od cen obowiązujących na standardowe ślizgawki. Bilet normalny kosztuje 12 zł, ulgowy 10 zł. Na ślizgawkę zapraszamy tylko oczekujących dobrej zabawy.

Jeśli nie posiadacie własnych łyżew, możecie skorzystać z wypożyczalni znajdującej się na terenie Lodogryfu. Ilość łyżew jest ograniczona, więc warto przybyć wcześniej, aby zapewnić sobie wejście. A jeśli nie macie ochoty wypożyczać łyżew, albo nagle odkryliście w sobie powołanie i niezwykłe zdolności do jazdy figurowej na lodzie, to polecamy zakup łyżew w sklepie Lodogryfu. Przy zakupie łyżew dostaniecie 12 gratisowych wejściówek na Lodogryf, co jak łatwo wyliczyć bardzo się opłaca.

Partnerami "Boogie on ice" jest Miasto Szczecin, Samorządowa Instytucja Kultury "Szczecin 2016" oraz Fundacja na Rzecz Promocji Sportu "Promasters". Imprezie patronują: radio szczecin.fm (94,4 FM), gazeta Moje Miasto Szczecin, portale: mmszczecin.pl, wszczecinie.pl oraz stetinum.pl.

Musicie być razem z nami!!!
Źródło

Koniecznie trzeba się wybrać. Chcę się poczuć jak Grzegorz Filipowski :) albo Katarina Witt :D

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » pt stycznia 15, 2010 7:18

Tylko trzeba byc godzinę wcześniej aby zająć miejsce w kolejce.
Niestety, moich ekscesów nie ma kto sfilmować :(
Pozdrowienia

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » pn stycznia 18, 2010 10:13

Rolfan pisze:Niestety, moich ekscesów nie ma kto sfilmować :(
Jeśli chcesz mogę dzisiaj na 19:40 zabrać kamerkę i zostać operatorem. Dla mnie żaden problem i tak się wybieram. Moim zdaniem warto uwiecznić Twoje wyczyny żeby później na starość sobie pooglądać jak to się wycinało za młodu ;)

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » pn stycznia 18, 2010 1:28

Wiesz tak naprawdę to ja nie lubie się filmowac ani fotografować. Bo co tu pokazywac? Moje wprawdzie rutyniarskie ale tknięte zębem czasu powolne ruchy? No gdybym był jakąś znaną medialna postacią to ostatecznie mógłbym wziąśc udział (za kasę) w reklamie Geriavitu :D
Wydaje mi się, że na filmowanie będzie trochę zaciemno. Odłużmy to może na koniec sezonu. W każdym bądz razie dziekuję za chęć
Chyba załatwilem muzyke filmową zamiast Drum Basów we wtorek. Dzisiaj dostarczyłem płytkę(Ty nie wyraziłes akcesu), tylko prezes musi ją pszesłuchac i zaakceptować
Pozdrowienia

bj43
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm

Post autor: bj43 » pn stycznia 18, 2010 2:02

kimi pisze:To prawda, że muzyka na Lodogryfie jest okropna, już lepiej jakby radio jakiekolwiek puścili zamiast tych wczorajszych drum&basów.
Najmilsza do jazdy figurowej jest oczywiście w poniedziałek :-), szkoda że w ten była taka pogoda, że bałam się z domu wyjeżdżać, żeby w zaspach nie poutykać...
Jeśli chodzi o film, to zapraszam...
Sympatyczny film i ładne, wykonane z wdziękiem skoki. Jedyna uwaga: przy kombinacji Salchow/Toeloop powinna być trochę większa prędkość najazdu do pierwszego skoku, aby nie brakowało energii do wykonania kolejnego.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
kimi
Czterokółkowiec
Kontakt:

Post autor: kimi » pn stycznia 18, 2010 5:58

Dziękuję za miłe słowa i porady. Dziś też idę na lodowisko, to popracuję nad prędkością najazdu.
P.S. Nie spodziewałam się, że znasz się na skokach - typowo łyżwiarskich/figurowych... :-)

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » czw stycznia 21, 2010 7:20

Cos ostatnio zazimno na łyżwy sie robi. Sztywnieją stawy, marzną palce. Generalnie nie ma przyjemności. :evil:
Nie ma to jak kryte lodowisko. :)
Pozdrowienia

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » czw stycznia 21, 2010 11:03

Mi mróz nie straszny. Na uszy zakładam słuchawki. Na nogi kalesonki. Czapka, rękawiczki, ochraniacze i jeździ się w miarę wygodnie. Choć nie powiem, dzisiaj przy minus 8 lekko mnie delikatny skurcz w plecach złapał. Temperatura ma przede wszystkim negatywny wpływ na właściwości jezdne łyżwy. Dodatkowo dochodzi fakt, że przy niskich temperaturach ciężej przygotować taflę obsłudze.

No nie ma jednak co histeryzować. Chłopaki nie płaczą. Przepękamy jeszcze tydzień, po czym ma się ocieplić. Póki co zapraszam wszystkich na piątkowy "Boogie Brain On Ice" o godzinie 18:20. Ja idę na 100%. Tydzień temu na lodowisku było około 100 osób co nie jest takie straszne. Notka prasowa niżej.
Nie otrząsnęliśmy się jeszcze po pierwszej edycji "Boogie on ice LIVE", a na następną szykuje się już Mixmasta Tatowski, który w najbliższy piątek zapoda łyżwiarzom śmigającym po tafli Lodogryfu solidną porcję jamajskich klasyków. Tym razem "Boogie on ice LIVE" zaprezentowany zostanie w wersji "Cool Runnings", czyli ska, rock steady i reggae. Poza tym wrócimy wspomnieniami do XV Zimowej Olimpiady w Calgary.

W piątkowy wieczór (impreza startuje o 18:20) usłyszymy między innymi "Miss Jamaica" Jimmy'ego Cliff'a, "My Boy Lollipop" Millie Small, czy "Dance Crasher" Alton'a Ellis'a. Nie zabraknie też ulubieńców Tatowskiego, czyli np. Dr Ring Dinga i Laurela Aitkena.

Usłyszymy również trochę informacji o legendzie sportów zimowych czyli ekipie jamajskich bobsleistów. Debiutowali oni podczas XV Olimpiady Zimowej w kanadyjskim Calgary w 1988 roku. Bez powodzenia. Nie ukończyli biegu, ale i tak wracali na wyspę w glorii chwały. Teraz kolejni zawodnicy wracają do Kanady, do Vancouver, by dokończyć dzieła swoich poprzedników. Olimpiada tuż tuż.

Pamiętajcie, że i tym razem przygotowaliśmy sporo atrakcji i nagród dla wszystkich łyżwiarzy. Będą filmy od Portalu Filmowego - www.stopklatka.pl, zaproszenia do Pizzy Hut oraz gadżety od patronów medialnych imprezy.

Bilet normalny na Lodogryf kosztuje 12 zł, ulgowy 10. Wypożyczenie łyżew kosztuje tylko 7 zł. "Boogie on ice LIVE" startuje o godzinie 18:20 i trwać będzie przez całą godzinę.

Partnerami "Boogie on ice" jest Miasto Szczecin, Samorządowa Instytucja Kultury "Szczecin 2016" oraz Fundacja na Rzecz Promocji Sportu "Promasters". Imprezie patronują: Radio Szczecin.fm (94,4 FM), gazeta Moje Miasto Szczecin, portale: mmszczecin.pl, wszczecinie.pl oraz stetinum.pl.

Panie i Panowie! Chłopcy i dziewczęta! Cool Runnings czyli miłej jazdy!!!

kerofol
Moje rolki: Simon's Partizan, Race Machin
Jeżdżę od: 02 cze 2008

Post autor: kerofol » sob stycznia 23, 2010 4:34

Z tego co widzę to zarolowani szukają fajnego miejsca do jeżdzenia, więc powiem tyle - zapraszam wszystkich chcących potrenować i nie tylko na trasę która biegnie od miejscowości GARTZ ODER (NIEMCY) aż do SCHWEDT ODER i dalej, trasa bezpieczna, dobra nawierzchnia nic dować nic ując tylko jeździć -serdecznie zapraszam

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » sob stycznia 23, 2010 6:31

Przy minus 15 też?
Pozdrowienia

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » sob stycznia 23, 2010 10:14

Rolfan pisze:Przy minus 15 też?
Kolega Rolfan ma specyficzne poczucie humoru :). Ja poczekałbym jednak do minus 20 :D
Witam na forum. Ciekawie wyglądająca miejscówka. Może dorzuciłbyś jakąś mapkę albo chociaż szczegóły trasy (punkty pośrednie)?

Awatar użytkownika
kimi
Czterokółkowiec
Kontakt:

Post autor: kimi » ndz stycznia 24, 2010 3:45

Jeśli ktoś się chce wybrać dziś na lodogryf, to szczerze odradzam. W nocy coś tam zamarzło i pękło w tzw. rekinie (rolbie). Dziś lód czyscili tylko ręcznie z zalegającego śniegu i to co 2-3 ślizgawki... :-(
Ale ponoć jutro mają naprawić, więc w tygodniu powinno być już OK.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachodnio-pomorskie”