ŁYŻWIARSTWO SZYBKIE

Wszystko o łyżwiarstwie / all about skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: Piotr B » pn grudnia 18, 2006 10:24

zico pisze:Dlaczego Witek niezrzeszony?
może dopiero walczy o lepszy kontrakt?

kmieto7

Post autor: kmieto7 » pn grudnia 18, 2006 10:31

Piotr B pisze:
zico pisze:Dlaczego Witek niezrzeszony?
może dopiero walczy o lepszy kontrakt?
Po prostu pewnie nie ma przynależności klubowej, a licencje sobie sam opłaca :?: Wcześniej mieszkał w Sanoku to i tamtejszy klub reprezentował. Najlepiej jak może Bartek w tym temacie się wypowie on pewnie ma lepsze wiadomości :?:

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » pn grudnia 18, 2006 11:07

Jeszcze lepsze wiadomości to ma sam Witek, gorzej z dostępem do internetu :twisted:
Witek należał do klubu Zryw Sanok, który to właściwie przestał istnieć. Próbował rozmawiac z kilkoma klubami, ale nikt raczej nie potrafił docenić jego klasy, więc uznał, że samodzielne wykupienie sobie licencji i opłacenie hotelu na 3 dni nie jest zbyt wielkim kosztem...A po co ma zdobywać medale dla klubu, który nic mu nie daje w zamian? Poza tym jest w kadrze i obozy ma finansowane przez Związek, więc to bylo moim zdaniem dobre rozwiązanie.

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » pn grudnia 18, 2006 11:19

WFH pisze:Jeszcze lepsze wiadomości to ma sam Witek, gorzej z dostępem do internetu :twisted:
Witek należał do klubu Zryw Sanok, który to właściwie przestał istnieć. Próbował rozmawiac z kilkoma klubami, ale nikt raczej nie potrafił docenić jego klasy, więc uznał, że samodzielne wykupienie sobie licencji i opłacenie hotelu na 3 dni nie jest zbyt wielkim kosztem...A po co ma zdobywać medale dla klubu, który nic mu nie daje w zamian? Poza tym jest w kadrze i obozy ma finansowane przez Związek, więc to bylo moim zdaniem dobre rozwiązanie.
Dzięki za wyjaśnienie. Witek ma pecha, a kluby nie wiedzą, co czynią (w Turynie też został odsunięty).
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

kmieto7

Post autor: kmieto7 » pt grudnia 22, 2006 6:45

Większość będzie świętować i będzie miała wolne, aż do nowego roku, ale młodociani łyżwiarze nie. I w przerwie między świętami, a nowym rokiem spotykają się w Tomaszowie Mazowieckim na zawodach OZD. Są to trzecie zawody w tej kategorii dzieci. I tradycyjnie śladami za synem wybieram się na zawody aby go dopingować :D Jak na razie nie opuściłem jeszcze jego żadnych zawodów i jest z tego (mam nadzieje) zadowolony :?:

Awatar użytkownika
Kamil mks
Czterokółkowiec bez hamulców
Kontakt:

Post autor: Kamil mks » pt grudnia 22, 2006 8:38

Życzę powodzenia mojemu koledze niedawno zologowanemu na forum kubie(kmietojr)
Pozdrawiam Kamil :D
''Lubin Moim Miastem...Zagłębie Moim Życiem!!!

kmieto7

Post autor: kmieto7 » czw grudnia 28, 2006 3:13

PeterCave pisze:..........
........
P.S. Zaliczyliśmy dzisiaj z Kmietem łącznie 0 (słownie 0) gleb (lodów) :D
nie pisałem wcześniej ale nie ma za bardzo czym się chwalić :evil: Zaliczyłem w zeszły poniedziałek taką glebę że można by to porównać do tąpnięcia pod ziemią. 100kg w powietrzu z śrubą, a później gleba. Masakra :oops: Ale się nie przejmuję i dalej chodzę trzy razy w tygodniu na lód. Kamil jak będziesz to czytał to weź się w garść i ucz się pilności i cierpliwości. Co chwila schodzicie z lodu i coś tam poprawiacie, sznurujecie łyżwy i takie tam podobne. Czy widziałeś żebym Ja czy Kuba schodził z lodu bo coś tam ? Oczywiście może się zdarzyć że but się rozwiąże ale nie co 5 minut. Nie od razu wszystko wychodzi każdemu i nie ma co nawiewać z treningu, tylko się przyłożyć, zacisnąć zęby i pokazać swoje ja :D

kmieto7

Post autor: kmieto7 » pt grudnia 29, 2006 12:39

Właśnie dzwonił do mnie przed chwilą syn, który startuje na zawodach OZD w Tomaszowie Maz. i w pierwszym biegu pech :( Pękła mu sprężyna w płozie i nie mógł kontynuować biegu na 500m. Ale w drugim biegu rekord życiowy na razie nieoficjalny 57sek. z jakimś haczykiem. Nie wiem dokładnie :?: Tak czy inaczej poprawił się o 2sek. Szkoda że nie będzie już walczył w wieloboju i nie zdobędzie punktów do ogólnej klasyfikacji. Jutro się do niego wybieram więc myślę, że będzie lepiej :D

kmieto7

Post autor: kmieto7 » wt stycznia 02, 2007 8:28

Tak troszkę o zawodach OZD jakie odbyły się w Tomaszowie Maz.
Klapa :evil: :evil: :evil: Młody wprawdzie zrobił życiówkę ale nie był klasyfikowany. W pierwszym biegu nie wystartował bo pękła mu sprężyna. W drugim biegu 57,5 na 500m. Na drugi dzień 58,9 jechał sam i bez głowy :evil: zapomniał zmienić tor i dopiero na łuku jak mu krzyknąłem to zjechał na mały tor, ale to wszystko przełożyło się na wynik. Do czwartego biegu go nie dopuścili bo powiedzieli że nie będzie brany do klasyfikacji i nie ma potrzeby żeby jechał :?: Dla mnie paranoja :evil: Przecież po przeliczeniu czasów na punkty i tak by nikogo nie wyprzedził. Więc nie dano mu szansy się poprawić, a były nawet dobre warunki i na poprawienie życiówki miał szanse. Mało tego później zawodnicy jechali pojedynczo bo nie było rywali na starcie, wiec nie mogli się ścigać. Przecież to nie są dorośli że jadą na maksa i jest im praktyczni bez różnicy czy jadą sami czy z kimś bo i tak jadą na swoim równym poziomie. Oczywiście mówię o sprincie. A w przypadku dzieci to jest raz 2-5sek szybciej lub wolniej jak widziałem te biegi w których jechali sami lub z rywalem. No cóż na tych zawodach sezon się nie kończy i mam nadzieje że na następnych będzie lepiej :D

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: WFH » wt stycznia 02, 2007 1:42

Przyznam się szczerze, ze zupełnie nie rozumiem decyzji sędziów...Niestety z nimi tak często jest :evil: Ale dobrze, że Twój syn robi postepy, tak jak już napisałeś - do końca sezonu ma jeszcze trochę czasu, więc jeszcze nic straconego!

Awatar użytkownika
Kamil mks
Kontakt:

Post autor: Kamil mks » wt stycznia 02, 2007 3:27

Tak a nasz trener jest tak zdenerwowany na Kube że już nie będzie jeździł na zawody :twisted: :x (dziwna decyzja) na dzisiejszym treningu cały czas na niego krzyczal czy to już koniec zawoduw poza Lubinem dla kmietojr?? :?: możliwe

Awatar użytkownika
Kamil mks
Kontakt:

Post autor: Kamil mks » wt stycznia 02, 2007 3:29

a tak pozatem wyniki OZD w Tomaszewie na http://www.pzls.pl/wyni.php?id=192
PozDro :D :wink:

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: WFH » wt stycznia 02, 2007 8:33

Kamil mks pisze:Tak a nasz trener jest tak zdenerwowany na Kube że już nie będzie jeździł na zawody :twisted: :x (dziwna decyzja) na dzisiejszym treningu cały czas na niego krzyczal czy to już koniec zawoduw poza Lubinem dla kmietojr?? :?: możliwe
Myślę, że to jednak nie koniec zawodów dla niego poza Lubinem :D

Awatar użytkownika
Kamil mks
Kontakt:

Post autor: Kamil mks » wt stycznia 02, 2007 9:50

WFH pisze:
Kamil mks pisze:Tak a nasz trener jest tak zdenerwowany na Kube że już nie będzie jeździł na zawody :twisted: :x (dziwna decyzja) na dzisiejszym treningu cały czas na niego krzyczal czy to już koniec zawoduw poza Lubinem dla kmietojr?? :?: możliwe
widaćże nie znasz naszego trenera.... oj widać widać

Awatar użytkownika
Krzysztof
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Grelowski
Jeżdżę od: 01 cze 2002

Post autor: Krzysztof » śr stycznia 03, 2007 1:44

WFH pisze:
Jak trener solidnie nakrzyczał to może rzeczywiście nie sprawi zawodu :wink: poza Lubinem a z zawodów będzie wtedy zadowolony :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łyżwiarstwo / skating”