Nie tylko Tykubas pisze: PS. Tylko ja po napisaniu posta mam "fatal error" i muszę dawać wstecz?
EDIT:
Co do ochraniaczy to Pro-tec'a możesz brać w ciemno (oczywiście właściwy rozmiar)
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Nie tylko Tykubas pisze: PS. Tylko ja po napisaniu posta mam "fatal error" i muszę dawać wstecz?
też mi błędem sypie:)kubas pisze:Ok, dzięki. Także jeśli się nic nie zmieni to dzisiaj wieczorem/jutro zamówię raczej te rolki.
Móglby ktoś polecić także jakiś tani zestaw ochraniaczy?
PS. Tylko ja po napisaniu posta mam "fatal error" i muszę dawać wstecz?
Metoda mierzenia pustego shell'a (shell fitting) jest często stosowana w narciarstwie. Gdyby stosować ją jeden do jeden do rolek, to zakładając shell bez linera, dociskając piętę do tyłu buta i unosząc stopę w shellu o jakieś 3mm (symulacja jazdy z linerem) powinieneś mieć około 3-5mm luzu po każdej ze stron w najszerszej części stopy. Po przesunięciu stopy do przodu buta tak aby palce dotykały shella, za piętą powinieneś mieć 10-20mm, ale tu w przypadku rolek tą pustą przestrzeń na pewno bym zmniejszył do 5-10mm, bo linery w rolkach w tej osi są cieńsze, a shell'e bardziej dopasowane niż w butach narciarskich szczególnie w rolkach do jazdy FR.kubas pisze:Może w jakiś sposób pomóc w określeniu tego włożenie stopy do pustego shella, bez linera?
Tzn. włożyłem tak stope i jest miejsca z 0,5 cm na szerokośc i z 1 cm na długość.
I czy liner w jakimś stopniu może się ułożyć jeśli będę miał w nim stopę, ale sam liner będzie poza rolkami?Tzn stosowałbym go jako kapcia?