...jeśli nic się nie wydarzy i nie będzie sie pokrywało z innymi terminami to jesteśmy z Lubina. Może i w kilka osób bo jestem w trakcie namawiania kilku osób do aktywnej formy spędzania wolnego czasu. Jedna już jestgrgur pisze:Odświeżam temat , bo "czyżby" ciałem się stało !
- oficjalny termin zawodów : 29 czerwiec 2008i póki co nie pokrywa się z innymi terminami
- planowane sa dwa dystanse 42,2 km i 18 km oraz coś ok. 2,5 km dla dzieciaków- przybywajcie więc wraz z rodzinami
- organizatorem i patronem zawodów jest wójt gminy Osiecznica
- system pomiarowy czasów prawdopodobnie ten sam co w Seenlandzie (dosłownie- zaprosiliśmy do wspólpracy ludzi z Hohenbocki , a tym samym liczymy na reklamę zawodów po stronie Niemieckiej jak i podbicie frekwencji przez zawodników zza Odry i Nysy)
- w razie powodzenia imprezy jest duża szansa , by stała sie ona coroczną cykliczną imprezką
- wszelkie szczegóły , bo sprawa jest świeżutka -wkrótce
- liczę na zainteresowanie tematem
Maraton "Leśny" Osiecznica 2008, czyżby ???
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
-
kmieto7
- Janusz
- Redaktor wrotkarstwo.pl
- Moje rolki: Schaenkel Edge R
- Jeżdżę od: 01 lip 2002
Sorry za OT: pstrągi, lipienie, szczupaki i ostatnio głowacice (już za dwa tygodnieAndrzej pisze:A gdzie i co łowisz ?
Czasem piszę o tym hobby tu:
http://www.namuche.pl
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Szybsze ode mnie
Z założenia też przeproszę za OT.Janusz pisze:Sorry za OT: pstrągi, lipienie, szczupaki i ostatnio głowacice (już za dwa tygodnieAndrzej pisze:A gdzie i co łowisz ?) tylko na muchę, wszystko C&R. Od zawsze rodzinny Bóbr i Kwisa, ostatnimi laty Dunajec, trochę San, Gwda z dorzeczem, gdańskie rzeki i mazurskie siurki.... A na szczupaki do Szwecji.
Czasem piszę o tym hobby tu:
http://www.namuche.pl
Ja z Admiralem sandacze z opadu na Odrze i na zaporówkach (bliżej Poznania)
Szczupaki juz trocę mnie nudzą ale za to bolenie wiosną
- grgur
- Ścigant 4x110mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Re: Maraton "Leśny" Osiecznica 2008, czyżby ???
Witam ponownie.
Oto najnowsze newsy- gościliśmy dziś w Osiecznicy oficjalną delegację z Hohenbocki , omawianie szczegółów organizacyjnych, obejrzenie trasy itd. Zyskaliśmy pełną aprobatę co do przebiegu,jakości tras. Niemcy , tak jak wcześniej wspominałem udostępnią(sami też będą obsługiwać) swój system pomiarowy czasów , zajmą sie reklamą zawodów po swojej stronie.
Problem nr 1 , który jeśli uda się pokonać , to można rzec nic nie stoi już na przeszkodzie w organizacji zawodów , to blokada drogi. Okazało się bowiem, że mimo znikomego natężenia ruchu,jest to droga wojewódzka i podanie o jej zamknięcie trzeba kierowac do marszałka województwa. Mimo to wszyscy są póki co dobrej myśli.
Jeśli pozwolenie takie otrzymamy, dalej sprawy potoczą się szybko- powstanie oficjalna strona zawodów , albo stosowny link na stronie gminy Osiecznica, informacje o noclegach itd
Wszelkie nowe informacje będę umieszczał w.w. temacie na bieżąco.
Ps. Czy szanowni wędkarze muchowi z Poznania oprócz łowieniem pstrągów w Kwisie są też zainteresowani zawodami
Pozdrawiam - Grzegorz
Oto najnowsze newsy- gościliśmy dziś w Osiecznicy oficjalną delegację z Hohenbocki , omawianie szczegółów organizacyjnych, obejrzenie trasy itd. Zyskaliśmy pełną aprobatę co do przebiegu,jakości tras. Niemcy , tak jak wcześniej wspominałem udostępnią(sami też będą obsługiwać) swój system pomiarowy czasów , zajmą sie reklamą zawodów po swojej stronie.
Problem nr 1 , który jeśli uda się pokonać , to można rzec nic nie stoi już na przeszkodzie w organizacji zawodów , to blokada drogi. Okazało się bowiem, że mimo znikomego natężenia ruchu,jest to droga wojewódzka i podanie o jej zamknięcie trzeba kierowac do marszałka województwa. Mimo to wszyscy są póki co dobrej myśli.
Jeśli pozwolenie takie otrzymamy, dalej sprawy potoczą się szybko- powstanie oficjalna strona zawodów , albo stosowny link na stronie gminy Osiecznica, informacje o noclegach itd
Wszelkie nowe informacje będę umieszczał w.w. temacie na bieżąco.
Ps. Czy szanowni wędkarze muchowi z Poznania oprócz łowieniem pstrągów w Kwisie są też zainteresowani zawodami
Pozdrawiam - Grzegorz
- Toudi
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
Tak jak do Dębna, przywiozę parę latawców na nagrody dla nieletnich. Teraz, kiedy rada starszych zwolniła moje potomstwo z opłat za salę w Poznaniu, czuję się podwójnie zobowiązany do skompensowania środowisku tego ukłonu ( środowisku rolkarzy, wędkarzy też ale w mniejszej mierze) 
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- grgur
- Ścigant 4x110mm
Witam ponownie w temacie.
Sprawa trochę się ślimaczy, ale wszystko na dobrej drodze
Formalności, pozwolenia,plany itd.....
Niebawem oficjalna strona zawodów.
Pozdrawiam. Grzegorz
Sprawa trochę się ślimaczy, ale wszystko na dobrej drodze
Niebawem oficjalna strona zawodów.
Pozdrawiam. Grzegorz
- Toudi
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
Ale nie zniechęciłeś się ani nie opadłeś z sił?
Szkoda by było.
Szkoda by było.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- grgur
- Ścigant 4x110mm
Bez obaw Piotr , walczę jak lew , a poza tym sprawy zaszły za daleko, aby mialo się nie udaćToudi pisze:Ale nie zniechęciłeś się ani nie opadłeś z sił?
Szkoda by było.
W poniedziałek objeżdżaliśmy z Piotrem seniorem trasę zawodów - uwierzcie jest super, a jaka będzie,gdy wszystko wokół się zazieleni....
- Agent_L
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
- Jeżdżę od: 01 sie 2007
- Kontakt:
Nie mogę się doczekać !
Powerslide Cell 2006 /44 + Salomon Pilot V10 ?2004? /45
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy
- mrv
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x84mm
- Moje rolki: SemiRace 4x100, Cheetah 4x110
- Jeżdżę od: 20 gru 2009
No, Niemcy już piszą o Osiecznicy - mamy rozumieć że słowo stało się ciałem i smarować łożycha ?grgur pisze:Bez obaw Piotr , walczę jak lew , a poza tym sprawy zaszły za daleko, aby mialo się nie udaćToudi pisze:Ale nie zniechęciłeś się ani nie opadłeś z sił?
Szkoda by było.![]()
W poniedziałek objeżdżaliśmy z Piotrem seniorem trasę zawodów - uwierzcie jest super, a jaka będzie,gdy wszystko wokół się zazieleni....
- grgur
- Ścigant 4x110mm
Niemcy się trochę pośpieszyli z tą informacją,zresztą jest tam kilka nieścisłosci. Jesteśmy z nimi w stałym kontakcie i wszystkie oficjalne już dane można będzie wkrótce znaleźć na stronach: seenland100.de i spreewaldmarathon.de . Niewykluczone,że i te zawody zaliczone będą do Mitteldeutschland cup.mrv pisze:No, Niemcy już piszą o Osiecznicy - mamy rozumieć że słowo stało się ciałem i smarować łożycha ?grgur pisze:Bez obaw Piotr , walczę jak lew , a poza tym sprawy zaszły za daleko, aby mialo się nie udaćToudi pisze:Ale nie zniechęciłeś się ani nie opadłeś z sił?
Szkoda by było.![]()
- grgur
- Ścigant 4x110mm
" SKATE - MARATON BORÓW DOLNOŚLĄSKICH "
To oficjalna nazwa zawodów w Osiecznicy.
Termin zawodów 29 czerwiec 2008.
Stronka powstała dziś i niewykluczone są na niej jeszcze pewne korekty i udoskonalenia ( m.in. możliwość powiększenia mapy z trasą maratonu , itd,itd..)
Możliwość rejestracji ONLINE - wkrótce.
Póki co zapraszam na : http://osiecznica.ug.gov.pl/
Wszelkie dodatkowe informacje , uwagi - myślę,że pomocne wszystkim zainteresowanym Skate-maratończykom umieszczę wkrótce na forum.
Ja dopiąłem swego i wcale nie po to, by komuś coś udowodnić, lecz byśmy mogli pościgać się na wrotkach w fajnym miejscu i myślę ,że w całkiem miłych okolicznościach.
Teraz po trosze powodzenie imprezy jest też w waszych rękach (może bardziej nogach) - przybywajcie licznie , ci z miasta i ci ze wsi
Pozdrawiam.
Grzegorz
To oficjalna nazwa zawodów w Osiecznicy.
Termin zawodów 29 czerwiec 2008.
Stronka powstała dziś i niewykluczone są na niej jeszcze pewne korekty i udoskonalenia ( m.in. możliwość powiększenia mapy z trasą maratonu , itd,itd..)
Możliwość rejestracji ONLINE - wkrótce.
Póki co zapraszam na : http://osiecznica.ug.gov.pl/
Wszelkie dodatkowe informacje , uwagi - myślę,że pomocne wszystkim zainteresowanym Skate-maratończykom umieszczę wkrótce na forum.
Ja dopiąłem swego i wcale nie po to, by komuś coś udowodnić, lecz byśmy mogli pościgać się na wrotkach w fajnym miejscu i myślę ,że w całkiem miłych okolicznościach.
Teraz po trosze powodzenie imprezy jest też w waszych rękach (może bardziej nogach) - przybywajcie licznie , ci z miasta i ci ze wsi
Pozdrawiam.
Grzegorz
- mrv
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x84mm
- Moje rolki: SemiRace 4x100, Cheetah 4x110
- Jeżdżę od: 20 gru 2009
Grzegorz - czy znane są finalne kwoty opłat. Czy jest szansa na start dzieci za friko ?grgur pisze: Teraz po trosze powodzenie imprezy jest też w waszych rękach (może bardziej nogach) - przybywajcie licznie , ci z miasta i ci ze wsi![]()