Maraton Solidarności w Gdańsku 2007

Gdańsk Maraton Solidarności historia pięciu edycji od 2004 r. do 2008 r. Wyniki, zdjęcia, komentarze.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Awatar użytkownika
Krzysztof
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Grelowski
Jeżdżę od: 01 cze 2002

Post autor: Krzysztof » sob lipca 07, 2007 11:03

Ale z drugiej strony, jak mawiał Tewje mleczarz, przynajmniej będzie wiadomo, że rolkarze nie startują dla kasy :D .

No chyba, że znajdzie się jakiś bogaty przedsiębiorca, który ufunduje nagrody.

Anna65
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: Anna65 » pn lipca 09, 2007 9:29

jak mówi mimla...To jest niesprawiedliwe. W zeszłym roku stanowiliśmy 1/3 wszystkich startujących.
Coraz gorzej... Okropne medale, brak dyplomu... Szkoda słów.
Szczerze mówiąc, to w biurze maratonu nawet nie ma z kim rozmawiać...
:lol: :lol: :lol: więc może dlatego... :cry:
Jest was za mnogoooooooooooo :idea: zdaniem organizatorów
zbyt mało ruchu...:((( za to wiele pracy:)))

Awatar użytkownika
dzosef
Pięciokółkowiec 80mm
Kontakt:

Post autor: dzosef » pn lipca 09, 2007 2:06

Dzisiaj z Mimblą byliśmy u organizatora i rozmawialiśmy z samym Prezesem, :D ... i to by było tyle, jesli chodzi o dobre wiadomości :(
Generalnie to zrobili nam wielką łaskę puszczając nas na trasę bodajże w 2004r - tutaj wielki ukłon w stronę poznaniaków! Tak poza tym, to jesteśmy jednym wielkim kłopotem, nie interesuje go to, że pierwotnie było 24 rolkarzy, a w tym roku przy dobrych wiatrach dobijemy może do 200. Nagród nie ma, bo nie ma kasy (standard), jeśli MY jako rolkarze znajdziemy to będzie. Do niego sponsorzy się nie odezywają (jak oni tak mogą :shock: ), trudno żeby się odzywali sami, skoro sam Pan Prezes na miesiąc przed imprezą pije kawkę u siebie w gabinecie i czyta gazetkę.
Generalnie żadne głębokie gadki typu propagowanie, rozwój dyscypliny, zdrowego stylu życia, coraz większa ilość uczestników nie przemawia - to jak grochem w ścianę. Nie dziwie się, że MS jest imprezą raczej szeroko omijaną przez biegaczy! Został poruszony również tamat nieszczęsnej kostki na moście - tutaj jesli nie powstaną stoiska to jest szansa, że puszczą nas po chodniku, a jesli nie to nic z tego nie będzie. Kwestia położenia kilkudziesięciu metrów tej grubej gumy również przerasta jego możliwości, także nie, nie i jeszcze raz NIE.
dzizzzas, skąd tacy ludzie??? :evil: :evil: :?: :?:

Awatar użytkownika
Mimbla
Czterokółkowiec bez hamulców
Kontakt:

Post autor: Mimbla » pn lipca 09, 2007 2:26

Dzosef zapomniał dodać dlaczego w tym roku nie będzie premii za pobicie rekordu trasy dla rolkarzy. Dyrektor Maratonu Solidarności uzasadnił jej brak właśnie brukiem na moście przy wjeździe na Długą. Organizatorzy zdają sobie sprawę, że ten odcinek bruku może być niebezpieczny dla rolkarzy i chcąc zapobiec ewentualnym wypadkom zwracają się do Rolkarzy z prośbą o nie ściganie się na kocich łbach, tylko spokojne przejście (dosłownie) przez most. :lol: Brak premii ma zniechęcić ewentualnych ścigaczy do zbyt szybkiego przejechania trasy. Poza tym, ze względu na spacer po moście, rekord trasy w tym roku na pewno nie zostanie pobity. :twisted:

Ale żeby nie było tak źle, to jest jeszcze szansa, że zamiast po bruku przejedziemy przez most chodnikiem. Sprawa ma się wyjaśnić w tym tygodniu.
Twister Trójmiasto
Człowiek ma w życiu albo wymówki, albo wyniki.
Kobieta biega taniej?

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » pn lipca 09, 2007 2:45

To znaczy że będzie jeszcze więcej bruku niż w poprzednich latach?
O jakim moscie piszecie? ( trudne odcinki z brukiem o ile dobrze pamietam były przy wjeżdzie na stary rynek i zaraz po wyjeżdzie z niego)

Awatar użytkownika
Mimbla
Czterokółkowiec bez hamulców
Kontakt:

Post autor: Mimbla » pn lipca 09, 2007 2:59

Nie będzie wiecej bruku. W tym roku trasa pozostaje bez zmian. Wjazd na stary rynek odbywa się właśnie po wspomnianym przez nas moście pokrytym brukiem (ok. 100m).
Twister Trójmiasto
Człowiek ma w życiu albo wymówki, albo wyniki.
Kobieta biega taniej?

Awatar użytkownika
Andrzej
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Szybsze ode mnie

Post autor: Andrzej » pn lipca 09, 2007 3:52

Dla mnie brak nagród finansowych nie stanowi problemu. I tak się nigdy nie łapałem na nie bo za słaby jestem. Ale rzeczywiście jest to przykre.
Ale na nikłe pocieszenie napiszę że w Poznaniu też nas rolkarzy oszukują:
Płacimy wpisowe w pełnej wysokości a udziału w losowaniu samochodu nie bierzemy.

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Re: Pytanko?

Post autor: WFH » pn lipca 09, 2007 3:53

Elvis pisze:Kim jest osoba na zdjęciu obok postów pisarka. Dzięki za odpowiedź
Juz ci odpowiedzialem w innym temacie.
Naucz sie korzystac z forum.

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » pn lipca 09, 2007 4:27

Andrzej pisze:Dla mnie brak nagród finansowych nie stanowi problemu. I tak się nigdy nie łapałem na nie bo za słaby jestem. Ale rzeczywiście jest to przykre.
Płacimy wpisowe w pełnej wysokości a udziału w losowaniu samochodu nie bierzemy.
bo samochody w Poznaniu i np. w Toruniu są losowane tylko w przypadku gdy biegacze nie pobija rekordu trasy.

Ale ciekawy jestem czy też wpisowe ulegnie zmiejszeniu w Poznaniu?

Awatar użytkownika
Andrzej
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Szybsze ode mnie

Post autor: Andrzej » wt lipca 10, 2007 8:21

Piotr B pisze:
Andrzej pisze:Dla mnie brak nagród finansowych nie stanowi problemu. I tak się nigdy nie łapałem na nie bo za słaby jestem. Ale rzeczywiście jest to przykre.
bo samochody w Poznaniu i np. w Toruniu są losowane tylko w przypadku gdy biegacze nie pobija rekordu trasy.

Ale ciekawy jestem czy też wpisowe ulegnie zmiejszeniu w Poznaniu?
Jeszcze nigdy biegacze nie pobili rekordu trasy a i tak nie braliśmy udziału w losowaniu samochodu. To że wrzuciłeś kartke do urny niestety nie powodowało możliwości wygrania samochodu. Przykre ale prawdziwe.
Czy wpisowe będzie mniejsze ? Jeśli tak to tylko raczej z powodu półmaratonu a nie z powodu losowania samochodu :cry:

[Rollerboys]
Czterokółkowiec

Post autor: [Rollerboys] » śr lipca 11, 2007 9:48

elo :wink: byłem tydzień temu ale pogoda w kratke :wink: więc nie pojeździłem z ekipa z Twistera a szkoda pozdro i do zobaczenia na maratonie, będzie niezla zabawa

Awatar użytkownika
dzosef
Pięciokółkowiec 80mm
Kontakt:

Post autor: dzosef » czw lipca 12, 2007 12:54

Elo, no właśnie Krzychu miałeś się odezwać, coby razem z nami pośmigać :)
Następnym razem, czyli 15 sierpnia zapraszamy już niezależnie od pogody ;)

[Rollerboys]
Czterokółkowiec

Zabrakło czasu

Post autor: [Rollerboys] » ndz lipca 15, 2007 1:36

witam :wink: dzwoniłem raz :wink: ale turniej sie przedłużył cały dzień nic nie jadłem no i pogoda słaba :wink: już nie moge sie doczekać maratonu :wink: asfalt, rolki i banda znajomych zajawa :wink: pozdro

Awatar użytkownika
Zbych53
Moje rolki: Bont Semi Race
Jeżdżę od: 02 maja 2007

W sprawie Maratonu Solidarności

Post autor: Zbych53 » ndz lipca 15, 2007 6:57

Witam wszystkich :lol:
Jestem debiutantem na forum i na rolkach. Zacząłem ,,jeździć,, w tym roku i zamierzam wystartować w maratonie w Gdańsku / zresztą tam mieszkam/ Bardzo skorzystałem z wielu wypowiedzi kolegów i za nie serdecznie dziękuję.

Wstyd mi za organizatorów maratonu. Napisałem do nich maila niestety odpowiedź na ,,wyjatkowym poziomie,, Ponizej moja prośba i odpowiedź organizatorów na dodatek anonimowa

> Dzień dobry!!
> *Czy organizatorzy maratonu przewiduja ułozenie na Moście Zielonym mat ułatwiających przejazd rolkarzom. Brak takowej znacznie utrudnia, a wręcz grozi wypadkiem przemieszczającym sie przez most rolkarzom.
> *
> Również wielka prośba!!!
> *Czy mozna prosić o zamieszczenie mapki trasy maratonu / bardzo dobrze przedstawili to organizatorzy Maratonu w Poznaniu/*
>
> Pozdrawiam Zbigniew Pawelec

i odpowiedź

Nie mamy takiej możliwości. W tym roku tą trasą biegniemy po raz ostatni , więc mapka byłaby zbyteczna.
----- Original Message ----- From: "ZBYCH" <zbi>
To: <maratongdansk>
Sent: Saturday, July 07, 2007 11:32 AM
Subject: w sprawie Mostu Zielonego

Zbych53

Awatar użytkownika
dzosef
Pięciokółkowiec 80mm
Kontakt:

Post autor: dzosef » pn lipca 16, 2007 10:37

Zbych53 i tak masz szczęście, że Ci odpowiedzieli ;)
co do zmiany trasy, to też fakt, za rok ma być zmieniona i pojedziemy odwrotnie, czyli z Gdyni do Gdańska - ma być - podobno - bez bruku... zobaczymy :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gdańsk Maraton Solidarności - historia pięciu edycji od 2004 r. do 2008 r.”