Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku

Gdańsk Maraton Sierpniowy - od 2009 r. - najświeższe informacje.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Awatar użytkownika
michał1990
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: powerslide c
Jeżdżę od: 04 lip 1998
Kontakt:

Re: Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku

Post autor: michał1990 » czw marca 19, 2009 2:13

Rollsport juz chyba nie sponsuruje rolakrzy szybkich. Wczesniej chyba TUKS Roztocze. Nadal jeszcze hokeisci graja pod szyldem sklapu p.Konrada
Pozdrawiam
Michał Machowski

Nightskating Warszawa (www.nightskating.waw.pl)
Warszawskie Stowarzyszenie Rolkarskie Polskater
Rollschool - szkoł jazdy na rolkach i wrotkach (www.rollschool.pl)
Rolkowa MapaWarszawy - www.rolkowamapa.pl

Awatar użytkownika
Janusz
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Schaenkel Edge R
Jeżdżę od: 01 lip 2002

Post autor: Janusz » czw marca 19, 2009 2:16

Hej YoungMan,
Zapaleńców-amatorów Ci u nas dostatek. Czekamy aż Stegny zostaną uporządkowane z lodu i farby, ponoć ma to zabrać cały kwiecień. :shock: :scratch: No i kiedyś tam zacząć do Słomczyna na tor dojeżdżać. W międzyczasie rowerek i rolki gdzieś po parkach warszawskich w weekendy rano, póki pusto (Pola Mokotowskie, park im. E. Szymańskiego przy Elekcyjnej). Patrzmy w pogodę i umawiajmy się w odpowiednim temacie, względnie na PW. Ja przed każdym treningiem w zeszłym sezonie dawałem znać smsem kilku osobom, w tym sezonie pewnie będzie podobnie. Jeśli też byłbyś zainteresowany, to wyślij swój nr komórkowy na PW, wciągnę Cię na listę wysyłkową.
W Warszawie i okolicach trenują też podopieczni Bartka WFH. Ale to już trochę inna liga :wink: .
Hej,
Janusz

Awatar użytkownika
YoungMan

Post autor: YoungMan » czw marca 19, 2009 3:46

Hehehe fajnie :D a bardzo chętnie pośmigam z ludźmi w temacie :D a ogólnie bardzo chcę się wziąć za jazdę szybką Profesjonalnie :D czemu nie :D

Awatar użytkownika
Agent_L
Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Jeżdżę od: 01 sie 2007
Kontakt:

Post autor: Agent_L » pt marca 20, 2009 8:24

Janusz, wrzuć mnie na listę, bo chyba w zeszłym tygodniu wyczerpałem limit fuksiarskich spotkań : )
505 61 4321
Powerslide Cell 2006 /44 + Salomon Pilot V10 ?2004? /45
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy

Awatar użytkownika
YoungMan

Post autor: YoungMan » sob marca 21, 2009 10:02

Agent_L pisze:Janusz, wrzuć mnie na listę, bo chyba w zeszłym tygodniu wyczerpałem limit fuksiarskich spotkań : )
505 61 4321

Rewelka :D jasne im na więcej tym lepiej :D ogólnie ja jestem za tym abyśmy dziś pośmigali po wawie :D

Awatar użytkownika
michał1990
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: powerslide c
Jeżdżę od: 04 lip 1998
Kontakt:

Post autor: michał1990 » ndz marca 22, 2009 12:19

juz w jedym dziale o nich napisales:D
nei ma sensu dublowac postow. Poza tym szczerze mowiac to watpie zeby ktos je kupil bo to dozyc stary model i to 5 kolkowy. polysport sprzedawal nowe za jakies 400/500zł wiec pisanie o nich ze kosztuja 1000zl to spora przesada:D
Pozdrawiam
Michał Machowski

Nightskating Warszawa (www.nightskating.waw.pl)
Warszawskie Stowarzyszenie Rolkarskie Polskater
Rollschool - szkoł jazdy na rolkach i wrotkach (www.rollschool.pl)
Rolkowa MapaWarszawy - www.rolkowamapa.pl

bj43
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: bj43 » pn marca 23, 2009 11:46

WOJTEK45 pisze:rzeczywiście kwestia ta umknęła uwadze oragnizatorów .
Kadeci - mają zniżkę
Osoby urodzone w tym dniu bezpłatnie
Osoby starsze? - pewnie się pochylimy i lada moment na stronie maratony pojawi się news
dzięki za uwagę
Uwaga została uwzględniona. Dziękuję w imieniu seniorów.

Cytat z głównej strony maratonu z dnia 12.03.2009:
"Twój wiek to twój atut- zniżki dla rolkarzy seniorów!
Okazuje się, że jazda na rolkach fascynuje nie tylko młodzież. Wraz z powoli nadchodzącą wiosną w wir treningów rzucili się również starsi amatorzy tego wyjątkowego sportu. Wielu z nich planuje start w Maratonie Sierpniowym.
Dlatego zgodnie z zasadą, że wiek jest atutem, a nie przeszkodą organizatorzy przyznali zniżki w opłatach wpisowych dla osób powyżej 60-tego roku życia, które chcą rywalizować w maratonie. Wszystkie osoby z rocznika 1949 i kolejnych otrzymają zniżki w wysokości odpowiadającej ich wiekowi. Zasada jest prosta: masz 60 lat otrzymasz 60% zniżki, masz 83 lata – to 83% zniżki. Wszystkich chętnych seniorów zapraszamy do zapisania się na listę startową!"
Pozdrawiam.

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: zbyt wolne

Post autor: WOJTEK45 » śr marca 25, 2009 9:33

a oto ta :bom: :bom: :bom: wiadomość

Pan Prezydent Lech Wałęsa objął patronat nad naszymi zawodami. No i jest prawdopodobne że będzie nam towarzyszył na starcie.
A wśród uczestników biegu zostanie rozlosowanych sporo książek Pana Prezydenta z jego własnoręcznym autografem.

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: WOJTEK45 » wt marca 31, 2009 6:06

do zdobycia jest nr startowy 130 . Wystarczy wejść na stronę www.maratonsierpniowy.pl i się zapisać.Zapraszam

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: WOJTEK45 » pt kwietnia 03, 2009 9:12

Tegoroczny maraton sierpniowy jeszcze się nie rozpoczął a już jest pomysł na rok 2010.
Jest szansa( wielka) że wpiszemy się w koloryt Jarmarku Dominikańskiego.
Wtedy terminem byłaby data 22.08.2010.
Tak uzgodniłem z orgiem Jarmarku któremu bardzo zależy abyśmy w roku 2010 byli razem z nim.
Żałował ( i słusznie ) że w tym roku się nie da już nic zmienić.

Zapraszam do dalszych zapisów
Na stronie www wisieć będą do pobrania( od soboty) najnowsze ostateczne wersje materiałów informacyjnych łącznie z "banerem" do zawieszania na stronach www podmiotów chcących wesprzeć naszą imprezę.
Ale tym co jest też można się podeprzeć.
W połowie miesiąca będziemy mieli wydrukowane 10 000 ulotek reklamowych któe chcemy rozdać wszędzie gdzie aktywni sportowo ludzie się pojawiają.
Jeżeli chcecie pomóc w ich dystrybucji ( fitnes-kluby, sklepy sportowe, imprezy sportowe i inne nieokreślone) to proszę o kontakt przez stronę www. maratonsierpniowy. Wyślemy stosowną ilość.
Do Krakowa, Torunia, Osiecznicy ( mam nadzieję),Poznania, pójdą ulotki w ramach zestawów startowych
Jak ktoś biega i jeździ niech też weźmie i po uzgodnieniu z orgiem dołoży do zestawu.
proszę o wsparcie

Awatar użytkownika
ALAN54
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 15 sie 2001
Kontakt:

Post autor: ALAN54 » ndz kwietnia 12, 2009 2:09

Może Obama przyjedzie trochę wcześniej i z Lechem zasiądą w komitecie honorowym? Ale będzie zadyma przed rocznicą wybuchu II wojny i całymi obchodami :evil: :evil: :evil: . Strach się bać. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
A co do Jarmarku to wporzo - byle by to nie było na Długim Targu.

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: WOJTEK45 » czw kwietnia 23, 2009 12:16

Jeszcze się nie zaczął a już się zmienił;

zapraszam do odwiedzenia nowej strony http://www.maratonsierpniowy.pl - wygląda inaczej.
Zapraszam przy okazji do zapisów

W zakładce " do pobrania" pojawiły się " banerki maratonowe" 5 rodzajów, które będzie można umieścić na wszystkich swoich i zaprzyjaźnionych stronach www.
http://maratonsierpniowy.pl/pl/dopobrania

misiek.9414
Czterokółkowiec

Post autor: misiek.9414 » pn kwietnia 27, 2009 9:53

Mam problem ze zrozumieniem regulaminu ;D
* Bieg półmaratoński na dystansie 21 095,5 m- kadeci (rocznik 1994/1995) oraz pozostali zawodnicy.

Kadeci i Kadetki z licencjami PZSW rozegrają swój bieg na dystansie półmaratońskim przed rozpoczęciem biegu głównego. Istnieje możliwość zakończenia biegu po przejechaniu jednej pętli– zawodnicy i zawodniczki zostaną sklasyfikowani na dystansie półmaratonu i wezmą udział w losowaniu nagród.
A jeśli nie posiadam licencji a chciałbym przejechać półmaraton bo na pełnym sobie nie poradzę jak to wygląda?

Dzięki i pozdrawiam :alien:
Piotrek
Powerslide R3 4x100 :)

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » pn kwietnia 27, 2009 10:02

misiek.9414 pisze:Mam problem ze zrozumieniem regulaminu ;D
* Bieg półmaratoński na dystansie 21 095,5 m- kadeci (rocznik 1994/1995) oraz pozostali zawodnicy.

Kadeci i Kadetki z licencjami PZSW rozegrają swój bieg na dystansie półmaratońskim przed rozpoczęciem biegu głównego. Istnieje możliwość zakończenia biegu po przejechaniu jednej pętli– zawodnicy i zawodniczki zostaną sklasyfikowani na dystansie półmaratonu i wezmą udział w losowaniu nagród.
A jeśli nie posiadam licencji a chciałbym przejechać półmaraton bo na pełnym sobie nie poradzę jak to wygląda?

Dzięki i pozdrawiam :alien:
Piotrek
Nie ma najmniejszego problemu. Ten zapis dotyczy głównie zawodniczek i zawodników klubowych ( roczniki 1994/95) dla której to kategorii wiekowej będzie to bieg o Mistrzostwo Polski.
Pozostali chętni, zgodnie z regulaminem mogą wziąć udział także w półmaratonie.

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: WOJTEK45 » wt kwietnia 28, 2009 6:45

Pragnę wszystkich poinformować ,że Maraton Sierpniowy pozyskał Głównego Sponsora którym została firma CLASSEN i tym samym budżet maratonu został "dopięty"Dzięki Zbyszku za osobiste zaangażowanie i wsparcie naszej idei.Mam nadzieję że będziemy związani współpracą dłużej niż 1 rok.
Zapraszam do zapoznania się z wszystkimi Firmami które wspierają nas w organizacji zawodów.
No i zapraszam do:
dalszych zapisów ( jest już nas 150)
pobierania banerków na swoje strony www ( zakładka "do pobrania)

Od przyszłego tygodnia będą do dyspozycji ulotki ( wersja drukowana). Proszę o kontakt tych którzy pomogą w ich skutecznej dystrybucji ( zawody,sklepy,wystawy etc)
No i ostatni news; wczoraj uzgodniono ostateczną trasę maratonu ze służbami mundurowymi i miejskimi. Są 2 zmiany w stosunku do tego co wisi na stronie ale nadal uważam że trasa jest i będzie szybka, dobra i co najważniejsze bezpieczna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gdańsk Maraton Sierpniowy - od 2009 r. - najświeższe informacje.”