TORUŃ Szukamy się :)

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Awatar użytkownika
Doody
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: SEBA FR2 + HC / PS R4
Jeżdżę od: 01 maja 1993
Kontakt:

Re: TORUŃ Szukamy się :)

Post autor: Doody » wt kwietnia 03, 2012 8:51

Oskar, Ala - a co z Wami w tym roku ? Trzeba by skrzyknąć szersze grono :)
Znam z autopsji: BAUER FX3, Rollerblade Super Stradablade, ROCES ROME FCO, ROCES M12, Fila Primo Wave, Powerslide R4, Rollerblade Racemachine, Powerslide Phuzion Urban 11, SEBA FR2, Powerslide R4

maciej10
Jeżdżę od: 10 kwie 2011

Post autor: maciej10 » czw kwietnia 05, 2012 11:51

Witam

Jestem nowy na tym forum, ale też chciałbym się dołączyć do jakiejś grupy rolkarskiej. Nie przeczytałem wszytskich postów więc nie wiem w jakim stanie obecnie toruńskie wrotkarstwo się znajduje :), ale mam nadzieje że jest już jakaś grupa do której mógłbym się dołączyć i wspólnie pojeździć/potrenować. Ja szczegolnie kjestem zainetreresowany jazdą szybką. Brałem udział w dwóch maratonach i teraz chciałbym mocno potrenować żeby zbijać czas w kolejnych maratonach w tym sezonie. Ponadto chaiłabym pojeżdzić trochę w grupie/w szyku żeby trochę podciągnąć technikę takiej jazdy i zresztą w ogólę technikę jazdy na rolkach.
Kolejny wątek to wyjazdy na ewentualne maratony. ja na przykład wybieram się na maraton do Krakowa 22.04.2012 i chętnie bym się do kogoś dołączył kto też jedzie. Można by pojechać jednym samochodem i obniżyć koszty i w ogóle w grupie raźniej. tak przy okazji istnieje już jakiś klub w Toruniu i czy macie może licencje Polskiego Związku Sportów Wrotkarskich.
Od kilku dni jestem też posiadaczem nartorolek, na których che intensywnie również trenować, także osoby chętne też zapraszam.
Jeśli ktoś jest chętny to dzisiaj planuję wyjście na rolki na barbarkę około godziny 18.

Zapraszam

Awatar użytkownika
Doody
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Doody » czw kwietnia 05, 2012 6:25

Witaj.

Grupy jeżdżącej razem w Toruniu jeszcze nie ma, ale staram się zebrać taką grupę od roku. Puki co max. na jazdę udało mi się zebrać 4 osoby. Ale myślę że trzeba próbować, w końcu się uda. O żadnym klubie nie słyszałem i szczerze mówiąc nie sądzę aby istniał w Toruniu takowy (do założenia potrzeba 15 osób - poczekajmy może się uzbiera ;)

Ja osobiście preferuję i jeżdżę od prawie 20 lat Urban ale, że w Toruniu do którego się przeprowadziłem 3 lata temu innej osoby jeżdżącej urban jeszcze nie znalazłem, to od zeszłego roku zainteresowałem się też jazdą szybką. To dopiero moje początki. Niestety do Krakowa nie pojadę, bo nie będzie mnie w Polsce ale jak najbardziej jestem za wspólnymi wyjazdami.

Można by też trenować wspólnie jazdę szybką - proponuję Łysomice: 4km pętla szerokiej drogi dookoła strefy ekonomicznej niestety jeździć można tylko w niedziele i święta kiedy ruch samochodów dostawczych jest zerowy - ja pewnie wybiorę się tam w najbliższy weekend (święta) - gdyby ktoś był chętny to pisać! ;)

Niestety dziś wróciłem z Gdańska po 18:00 i już nie dam rady wyjść pojeździć ale może jutro - proponuję koło 18:00 spotkanie np. w parku bydgoskim koło fontanny ? Oczywiście propozycja jest dla wszystkich :mrgreen:
Znam z autopsji: BAUER FX3, Rollerblade Super Stradablade, ROCES ROME FCO, ROCES M12, Fila Primo Wave, Powerslide R4, Rollerblade Racemachine, Powerslide Phuzion Urban 11, SEBA FR2, Powerslide R4

Tamiza87
Jeżdżę od: 17 maja 1996

Post autor: Tamiza87 » czw kwietnia 05, 2012 6:38

też dopiero teraz przeczytałam ;) Jutro raczej bym mogła, ale może jakoś z godzinkę wcześniej, o 17:00?

Tamiza87

Post autor: Tamiza87 » czw kwietnia 05, 2012 7:09

Witamy Cię serdecznie macieju10 :)
Dobrze, że pojawiłeś się na forum. :D Im więcej chętnych osób tym lepiej :)
maciej10 pisze: Ja na przykład wybieram się na maraton do Krakowa 22.04.2012 i chętnie bym się do kogoś dołączył kto też jedzie.
Też myślę o wystartowaniu w Krakowie, ale dopiero za tydzień będę wiedzieć czy obowiązki mi na to pozwolą,
btw, maraton dla rolkarzy odbędzie się 21.04, czyli w sobotę o 16.00, dzień przed biegowym!

Co do treningów w Łysomicach, to ostatnio zaczepiłam jednego pana Henia, co bardzo ładnie śmigał :D, startował już w niejednym maratonie,
mówił, że w soboty o 15tej robi tam trening ze znajomym, miałam z nimi jechać, ale pogoda pokrzyżowała nasze plany ostatnio :/
Myślę, że regularnie tam trenują, więc chętni mogliby skonfrontować siły ;)
do Łysomic rzut beretem, można by kopsnąć się tam na rowerze nawet

relitka
Moje rolki: RB activa 90 XR / Fila FM100
Jeżdżę od: 17 mar 2006

Post autor: relitka » czw kwietnia 05, 2012 11:54

Wstyd, wstyd, wstyd
Ja się zbieram na rolki jak sójka co za morze leciała. Coś mi nie idzie. Jakoś za dużo dzieje się zawodowo. Wiecznie coś. I sił mi brak, na ruszenie tyłka z domu. Poprawę postanawiam już od dawna - sama sobie, a publicznie nie bedę się deklarować, bo nie lubię rzucać słów na wiatr. Mam nadzieję, że do zobaczenia niebawem :)
I życzę wszystkim spokojnych Świąt
Alcia

Awatar użytkownika
Doody
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Doody » pt kwietnia 06, 2012 9:48

relitka pisze:Wstyd, wstyd, wstyd
A no ... wstyd :bom:

--------------------------------------------------------

To kto będzie: dziś 17:00 pod fontanną w parku Bydgoskim?

Tamiza87

Post autor: Tamiza87 » pt kwietnia 06, 2012 1:53

niestety, nie da rady dziś :/

maciej10

Post autor: maciej10 » wt kwietnia 10, 2012 8:27

Witam ponownie

Wyjechałem na święta więc nie odpowiadałem. Już jestem i jestem ochoczy na wspólne inicjatywy proszę o propozycje nawet dzisiaj.
Muszę sprawdzić czy rzeczywiście maraton rolkowy w krakowie jest w sobote - nie zmienia to faktu i że i tak zamierzam sie wybrać, więc wciąż zapraszam do wspólnego wyjazdu.

Czekam na odzew

Awatar użytkownika
Doody
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Doody » wt kwietnia 10, 2012 10:41

No start dziś, 17:30, Bydgoski - fontanna?

maciej10

Post autor: maciej10 » wt kwietnia 10, 2012 10:46

A gdzie tam sie jeździ???

Bo ja do tej pory jeździłem na barbarce i na wrzosach i myślałem że lepszych terenów w toruniu nie ma.

I troche to dla mnie za wcześnie. Da się troche później???

Awatar użytkownika
Doody
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Doody » wt kwietnia 10, 2012 11:51

W pod fontanny można przejechać przez osiedle do Szosy Bydgoskiej i dalej ścieżką rowerową w stronę Rozgart. Długość około 3,7km w jedną stronę.
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&m ... ecaa9a8bc8

W takim razie 18:00?

relitka
Moje rolki: RB activa 90 XR / Fila FM100
Jeżdżę od: 17 mar 2006

Post autor: relitka » wt kwietnia 10, 2012 12:00

ja nie dam rady. pracuję od 15.00
Pozdrawiam Alcia

maciej10

Post autor: maciej10 » wt kwietnia 10, 2012 12:06

No racja

Raz tamtędy jechałem. Będe o 18, tylko nie wiem czy gtrafię pod ten pomnik proponuje jakiś kontakt telefoniczny - mój numer 662871049. A w ogóle to będę musiał zostawić gdzieś samochód.

PS: czy jak dziś włożę nartorolki to będzie wam przeszkadzać?

Awatar użytkownika
Doody
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Doody » wt kwietnia 10, 2012 12:46

relitka pisze:ja nie dam rady. pracuję od 15.00
Pozdrawiam Alcia
No to podskocz później jeśli zdążysz gdzieś w okolice Motoareny :) tel. do mnie masz :)
maciej10 pisze:tylko nie wiem czy gtrafię pod ten pomnik proponuje jakiś kontakt telefoniczny - mój numer 662871049

Nie pomnik, tylko fontannę ;) - miejsce dodałem na mapie w powyższym linku, dodałem też miejsce gdzie możesz zaparkować samochód, a tel do mnie prześlę Ci na prv. Ja będę jeździł przy fontannie na kubeczkach.
maciej10 pisze:PS: czy jak dziś włożę nartorolki to będzie wam przeszkadzać?
Zupełnie nie będzie przeszkadzać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kujawsko-pomorskie”