Szczecin-rolki

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Praga
Prześcigant 4x100mm

Re: Szczecin-rolki

Post autor: Praga » śr sierpnia 04, 2010 11:59

Do rozpoczęcia jazdy slalomu nie są potrzebne żadne specjalne rolki. Crossa na 120-tkach można robić w każdych rolkach. Ostatnio jeździłem dzięki uprzejmości Oli w jej Rollerblade X7 slalom pomiędzy kubkami 80cm. Tam jest szeroka szyna i kółka 84mm. Dało się robić większość prostych trików choć jechało się jak na ukrainie mojego dziadka.
Nie ma co zwalać winy na sprzęt choć odgrywa on później ważną rolę.

Slalom jako taki uczy równowagi. Moim zdaniem między kubkami nabiera się umiejętności jazdy w szybszym tempie. Nie wiedzieć kiedy, a zaczyna się już swobodnie jeździć do tyłu na jednej nodze i robić ostre skręty :) Poza tym jazda w grupie jest przyjemniejsza niż w pojedynkę z empetrójką. Ludzie nawzajem się wspierają, motywują. Można spotkać ciekawe osoby i zwyczajnie pogadać o dupie maryni :)

Awatar użytkownika
Kocurek
Moje rolki: Twister 243
Jeżdżę od: 09 maja 2010

Post autor: Kocurek » czw sierpnia 05, 2010 4:01

Jarek -> :D :D :D to ja byłem z Asiunią i jej całą familią :P :P trzeba było się przyłączyć. Tylko nasza grupa jeździ przy Arkonce na kubkach. Nikogo innego nie spotkasz :? Może po wakacjach się inni wynurzą :cheese:
Obrazek

Awatar użytkownika
Joanna5522
Moje rolki: Twister 231 :)
Jeżdżę od: 01 lip 2010

Post autor: Joanna5522 » czw sierpnia 05, 2010 5:10

No, no :) Zostaliśmy sparowani i uznani za rodzinę Kocie ;) Nie, żeby przeszkadzało... ;)
Następnym razem przyłącz się Jarecki !!!
Adaś genialnie określił wpływ slalomu na jakość życia ;)
Ja na początku byłam głównie nastawiona na pęd, a w tej chwili widzę jak regularna jazda slalomem doskonali technikę i poczucie pewności jazdy.
Że nie wspomnę, jak fajni ludzie jeżdżą :mrgreen:

jarecki:)
Moje rolki: k2
Jeżdżę od: 02 maja 2010

Post autor: jarecki:) » czw sierpnia 05, 2010 9:28

ok, sorki za sparowanie :)
następnym razem może uda mi się wpaść ciut wcześniej, bo ostatnio było za późno jednak, robiły się pustki i ciemności egipskie.
Mam coraz większą ochotę spróbować czegoś nowego, liczę, że mnie nie obśmiejecie i coś tam podpowiecie:)
Widzę, że fajna z Was grupa ludzi. Z jednej strony mam nieraz ochotę pośmigać i wyżyć się, ale doskonalenie techniki też ważna i fajna sprawa:):)

Awatar użytkownika
Kocurek
Jeżdżę od: 09 maja 2010

Post autor: Kocurek » czw sierpnia 05, 2010 11:52

Miaaaaałł... :mrgreen: :dwarf: Ale rodzinka szalała :P hihi...
Nikt z nas nie nabija się z kogoś, kto się uczy slalomu czy samej jazdy na rolkach. Czasami się śmiejemy jak ktoś z nas się przewróci, ale to nie jest po złości, tylko z powodu, że komicznie czasami to wygląda a uśmiech na twarzy, równa się świetna zabawa i dobry klimat. Zawsze pomagamy sobie na wzajem, podpowiadamy jak robić to czy tam to, od czego zacząć. Zwracamy na to, co źle się robi a pokazujemy jak należy wykonać prawidłowo. Uczymy się powoli i nie zniechęcamy się. Jest tak że przez tydzień nic nie wychodzi, ale w drugim tygodniu załapujesz kroki i leci jak z górki :D :D :D
Do pełni szczęścia potrzebne jest cierpliwość, odwaga oraz ochraniacze :P :P i nie krępować się że czasami jakieś dziwadło wychodzi :lol: :lol: :lol: to jest wliczone w rozwój nauki i doskonalenia slalomu 8)

[ EDIT piątek 6 ]

Przez parę dni mnie nie będzie :( ale liczę, że będziecie się umawiać na jazdę i ćwiczyć slalom i inne bajery :P A jak wrócę, to mnie zaszokujecie swoimi osiągnięciami i spaniałą wyuczoną do perfekcji slalom, crazy, volta,crosa i wiele, wiele innych wspaniałych trików :D :D :P Mam nadzieję, że mnie nie zawiedziecie :alien:

Pozdrawiam
Obrazek

Post autor: jarecki:) » sob sierpnia 07, 2010 5:44

cześć all:)
kurcze, myślałem, że uda się dzisiaj po południu wyskoczyć na roleczki a tu lipa...
w tygodniu pogoda (gdy pracuję), a wolne weekendy - deszcz ...buuuu:(

Awatar użytkownika
Joanna5522

Post autor: Joanna5522 » ndz sierpnia 08, 2010 10:33

jarecki:) pisze:cześć all:)
kurcze, myślałem, że uda się dzisiaj po południu wyskoczyć na roleczki a tu lipa...
w tygodniu pogoda (gdy pracuję), a wolne weekendy - deszcz ...buuuu:(
Według netowych prognoz - dopiero wtorek bez opadu :(
No i nawet tego nie można być pewnym. :(
Gorące wyrazy współczucia dla wszystkich urlopujących...

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » ndz sierpnia 08, 2010 6:47

Joanna5522 pisze:Gorące wyrazy współczucia dla wszystkich urlopujących...
Ja od piątku siedzę w Ustce. Może nie do końca na urlopie ale już mnie nosi od braku rolek. Strasznie tutaj mokro i ciężko znaleźć miejsce na kubeczki. Idę dzisiaj na nocny obchód miasta w poszukiwaniu miejscówek...

Post autor: jarecki:) » ndz sierpnia 08, 2010 6:54

ja na szczęście / a może i na nieszczęście/ już po urlopie, choć z tą pogodą też różnie było:)
Nie wiem ja k w Ustce, ale byłem w Pobierowie i zrobil tam fajny kompleks sportowy na powietrzu, m.in. boisko, bieżnia oraz co ważne skate-park.
Tak że było gdzie pobawić się na rolkach, a oprócz tego sporo wyasfaltowanych uliczek na obrzeżach miasteczka, gdzie był spokój, mało ludzi i można było pośmigać. Podobny skate-park widziałem zdaje się że w Rewalu.

Awatar użytkownika
Joanna5522

Post autor: Joanna5522 » ndz sierpnia 08, 2010 9:30

Kurcze! Też byłam w Pobierowie od 10 do 20 lipca, ale najwyraźniej w innej jego części ;)
Wszystkich fajnych wspomnianych rzeczy nie zauważyłam - tylko to morze i morze ;) A może zbudowali jak wyjechałam? ;) :mrgreen:

Adaś - tak myślałam, że jesteś gdzieś, gdzie niestety może lać i ciężko jeździć - czyli na urlopie ;)
I tak czekam na Wasz powrót - mam dwóch fajnych kawalerów dla Bronki i Olci - Jasia i Maksa.
Więc czekamy na informację kiedy znów jeździcie :) Przybędziemy :)

Post autor: jarecki:) » pn sierpnia 09, 2010 12:16

http://www.rewal.pl/rew9/index.php/pobierowo
Asiu, nie wiem jak mogłaś nie wpaść ten obiekt :) Zbudowali go nei po Twoim wyjeździe ale chyba 3 lata temu:)
Całkiem sympatyczny i popularny obiekcik:)
też jakoś byłem w podobnym okresie:)
Pzdr

Post autor: jarecki:) » pn sierpnia 09, 2010 6:56

idę zaraz z żonką nad arkonkę pojeździć:)

Awatar użytkownika
Joanna5522

Post autor: Joanna5522 » pn sierpnia 09, 2010 7:48

Jarku - w zasadzie teraz to ja szukałabym towarzystwa.
Dziś niestety dłużej w pracy, jutro kino, więc najwcześniej w środę koło 19.00. :) (Ola mam nadzieję, że czytasz)
Tylko nie wiem jak Was poznam :)

Ach! Ad. Pobierowo - przez to morze i pogodę aż tam się nie zapuściłam. A powinnam kupić mapę tej "ogromnej" metropolii nadmorskiej :) Przez moment nawet zastanawialiśmy się z synem, czy zabierać tam ze sobą rolki, ale uznając, że może być wiele kąpielowych atrakcji - odpuściliśmy. No i w sumie fajnie wyszło, bo gdy wróciłam, byłam tak stęskniona za jazdą, że nawet nie rozpakowawszy się, zwiałam na Arkonkę :) :) :)

Post autor: jarecki:) » pn sierpnia 09, 2010 9:23

niom a ja właśnie wróciłem:) było czadersko, choć trochę ślisko /mokro, liście itp./ ale i tak fajnie, fajne powietrze:)
Co do towarzystwa to no problem, będzie bardzo miło:)
Środa wstępnie do zaakceptowania:) o ile nic po drodze nie wypadnie:) Zawsze można się domówić co do godziny i miejsca spotkania, to tak to nigdy nie wiadomo, who is who:)
Zresztą, może dodatkowo jutro się wyrwę, zabrałbym synka, jeśli pogoda dopisze i czas pozwoli:)

Awatar użytkownika
mxc
Czterokółkowiec
Jeżdżę od: 01 paź 2009

Post autor: mxc » pn sierpnia 09, 2010 11:30

Joanna. Czy ty czasem nie jesteś tą właśnie "ciocią Dżoanną" ? ;-), którą poznałem na Arkonce. Oli pomagałaś rolki włożyć, kiedy to jej tata gdzieś tam jeździł? :roll:
Pozdrawiam
Maćko

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachodnio-pomorskie”