Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział i pewno było takich pytań tysiące. Zważywszy na to, że to dział dla początkujących wrotkarzy pozwoliłem sobie stworzyć osobny temat dla mojego problemu.
Planuję zakup rolek które będą moimi pierwszymi, do tej pory nie miałem styczności z nimi (no może za dzieciaka trochę
Waham się między trzema modelami od firmy Seba:
- FR1 80
- FR2 80
- FRX 80
Nie ukrywam, że najbardziej odpowiadałaby mi opcja frx-ów ze względu na najmniejszą cenę, lecz chciałbym się dowiedzieć na czym głównie polegają różnice między nimi i czy opłaca się wydać więcej na wyższy model cenowy.
Generalnie przeznaczenie tych rolek byłoby całkiem spore. Głównie skupiłbym się na jeździe po mieście. Jednak czy nadawałyby się one również na dłuższe dystanse. Jako, że biegam amatorsko byłyby świetną opcją odpoczynku między treningami. Również czasami wyskoczyłbym na krótką trasę z psem, muszę się tylko zaopatrzyć w odpowiedni sprzęt dla psa.
Podsumowując tak około 80% wykorzystania rolek to mimo wszystko byłaby jazda po mieście.
Moje pytanie brzmi, czy te powyżej wymienione modele sprawdziłyby się dla mnie?; oraz czy w tym przedziale cenowym 600-1000 znajdują się bardziej warte polecenia modele innych firm (a może coś tańszego równie dobrego co powyższe się znajdzie).
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
PS. jak mnie rolki wciągną to może zobaczymy się gdzieś na ulicach Poznania, albo w innych wielkopolskich rejonach