Tylko i wyłącznie wg mojej, sprawdzonej oceny:
Rollerblade Twister ze względu na to, że była to jedna z pierwszych rolek dostępnych na rynku globalnym, wykonana ze sztywnej skorupy oraz mająca kółka 80mm.
Fila NRK Black - model sprzed kilku lat, koniecznie z kółkami Hyper Concrete. Świetny model, jeszcze lepsze trzymanie stopy niż w Twisterze. Kolejne edycje tej rolki to nieopłacalna parodia - wyższa cena, gorsze kółka.
Seba FR1 - aktualnie przeze mnie jeżdżona, wytrzymuje już bardzo długo, kółka zmieniłem na Hyper Concrete, zdecydowanie najlepsze trzymanie stopy spośród tych 3 wymienionych.
Jeździłem w Rollerblade Fusion, Powerslide Metro, jednak chciałeś najlepsze wg mojej oceny, stąd lista powyżej. Lista jest wg kolejności używania przeze mnie rolek na przestrzeni około 6 lat, z czego najdłużej jeździłem w Twisterach, bo jeszcze nie miałem pod ręką Fila czy Seba. Aktualnie zmieniły się moje kryteria na poczet Seby, ze względu na 100% dostępność oraz taniość (w stosunku do innych marek) części zamiennych oraz niesamowitego trzymania stopy.
Zaznaczam jednak, że to jest moja ocena na podstawie dopasowania rolek do moich stóp. Technicznie można się kierować opinią, bo wymienione w pierwszej trójce dają radę, jednak pod względem wygody jest to sprawa stricte indywidualna.