Nigdy w życiu nie jeździłem na rolkach. Dzisiaj byłem po raz 1 na łyżwach i było super. Jednak wypożyczone łyżwy to nie to samo, co swoje własne. Wypożyczalnie (przynajmniej u mnie) dysponują rozklekotanymi przez amatorów (takich jak ja) łyżwami.
Więc postanowiłem kupić łyżwy, póki zima się nie skończyła.
Na allegro natknąłem się na kilka ofert łyżew połączonych z rolkami (wymienne płozy). Takie rozwiązanie najbardziej by mi odpowiadało. I tak będę jeździł max 10 razy zimą i niewiele więcej latem. (uprawiam już wiele innych sportów, np bieganie, kolarstwo, pływanie, siłownia, dlatego nie będę miał tyle czasu latem). Zimą, gdy jest za zimno na bieganie chętnie pośmigałbym na łyżwach.
Może nie warto wcale kupować sprzętu dla kilku -kilkunastu wypadów rocznie, jednak lubie mieć wszystko własne. A nic tak nie motywuje do uprawiania sportu jak drogie gadżety
Czy ktoś ma takie łyżwy z wymiennymi płozami, do których można zamontować kółka i jeździć jak na rolkach? Czy może do wszystkich lepszych modeli rolek można zakładać łyżwę? Jakie są minusy takiego rozwiązania?
Mogę wydać maksymalnie 300zł.