Proszę, podpowiedzcie!
Udało mi się (i to już jakiś czas temu) skończyć 50 lat życia. W związku z tym, postanowiłem zacząć jeździć na rolkach. W zasadzie nie mam obaw, że się nie nauczę, bo przygotowanie jakie takie mam (dobrze opanowane łyżwy, kilka razy w zimie deska - czasem narty, basen, konie itp.) pozwala mi wierzyć, że i rolki wcześniej, czy później opanuję.
Natomiast chciałem zadać nieśmiertelne pytanie: „Co kupić?”. Przejrzałem forum, ale generalnie odpowiedzi na te pytania są udzielane ludziom o wiele ode mnie młodszym. Czy dla mnie pasuje podobny sprzęt?
Będę jeździł po równych podłożach, albo w Żyrardowie – jest tam podobno (jutro jadę go zobaczyć) tor dla rolkarzy, albo może od czasu do czasu w Parku Szczęśliwickim (mieszkam w Podkowie Leśnej, więc i tu i tu mam niezbyt daleko). A może ktoś podpowie mi jakieś inne miejsce w mojej okolicy?
Oczywistym jest, że nie planuję skakania i zjeżdżania po poręczach. Nie będę również szalał i się ścigał – chcę się po prostu trochę poruszać.
Mam pytanie o same rolki, bo to jak ważne są ochraniacze (szczególnie nadgarstków) wiem z własnego doświadczenia, chociażby z deski.
Chciałbym kupić sobie optymalny sprzęt. Cena ma dla mnie drugorzędną rolę.
Podpowiecie?