Warszawa - Tor Stegny dostepny dla rolkarzy
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
- Slawek
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
- Kontakt:
Ruch jest niewielki bo nic sie nie robi zeby zachecic ludzi do przyjscia. Wlaczenie muzyki to zaden problem, jest przeciez jakas umowa z jedna ze stacji radiowych, ktora zreszta rekalmuje sie na torze, zima mozna to czemu nie latem ? Romanwrotkarz ma racje - muzyka przyciagnelaby ludzi i ozywila obiekt, ktory obecnie wyglada na wymarly.... Co do oswietlenia to plac w Parku Szczesliwickim jest jasno oswietlony przez cala noc i nikt nie pobiera tam oplat za wstep - to znaczy ze mozna to zrobic tylko trzeba chciec.... Niestety kierownictwo Stegien jest juz baaardzo nie z tej epoki i jak sie im nie pokaze palcem co maja zrobic to sami na to nie wpadna..... A obiekt ma niesamowity potencjal - poki co sa organizowane czwartki wrotkarskie, ale to impreza dla dzieci, a przydaloby sie cos dla szerszego ogolu - moze jakas nauka jazdy dla poczatkujacych, wypozyczalnia rolek - wiele osob chce sprobowac ale boi sie kupic bo nie wie czy sie spodoba, jakies warsztaty dla bardziej zaawansowanych np. z freestyle slalomu (planujemy to zrobic na Szczesliwicach), udostepnienie boiska do hokeja (moze jakas sekcja), nauka jazdy figurowej (kiedys chyba byla sekcja na wrotkach), o jezdzie szybkiej nawet nie wspomne bo to oczywiste, w koncu po to jest tor. Mozliwosci jest wiele i tor moglby rowniez w lecie na siebie zarabiac.... I cos mi sie zdaje, ze rolkarze beda musieli przejac inicjatywe i samemu cos organizowac jak to zwykle bywa.....
Slawek
> http://www.janarolki.pl <
Slawek
> http://www.janarolki.pl <
- romanwrotkarz
- Ścigant 4x110mm
- Jeżdżę od: 25 gru 1959
- Kontakt:
Hokej na rolkach na Stegnach
Pomysl Slawka jest dobry, ale : w zimie, kiedy byly na Torwarze MIstrzostwa Europy Figurowcow, z koniecznosci udostepniono lodowisko hokejow-figurowo-slizgawkowe szanownym hokeistom na lodzie. Straty i niesmak po tym zostaly i sa widoczne do dzisiaj. Zdewastowali w sztni co tylko bylo na ich drodze. Zainteresowanych zapraszam do odwiedzenia meskiej szatni na Stegnach i przekonania sie na wlasne oczy. Moze hokeisci na rokach maja inna nature, psychike. Klania sie problem opieki psychologa nad hokeistami, albo jak dawniej mowiono, tzw. wychowanie

- michał1990
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: powerslide c
- Jeżdżę od: 04 lip 1998
- Kontakt:
wszysko sie zgadza yulko kołka mam białe:DCaravan pisze:To Wy byliście Ci trzej muszkieterowie: blondyn na wielkich żółtych kółkach, brunet na czarnych Rollerblade'ach i mieszający gość z wąsami?michał1990 pisze:to zapewne widziałęm Ciebie:D
ja jeżdziłem z Krzyskiem i Grześkiem![]()
Ja jeździłem przy bandziew czarnym kasku K2 z żółtymi paskami, jasnej bluzie i spodniach camo
I co chwila próbowałem ćwiczyć przekładankę, he he he
BTW, jeśli tak, to Was dwa tygodnie temu, w piątek nad Wisłą też widziałem
Pozdrawiam Romanawrotkarza i podziwiam jego kondycje
ile ja bym dał żeby taka miec
Pozdrawiam
Michał Machowski
Nightskating Warszawa (www.nightskating.waw.pl)
Warszawskie Stowarzyszenie Rolkarskie Polskater
Rollschool - szkoł jazdy na rolkach i wrotkach (www.rollschool.pl)
Rolkowa MapaWarszawy - www.rolkowamapa.pl
Michał Machowski
- Caravan
- Prześcigant 4x100mm
- Kontakt:
Czyżby ten ścigant z brodą i w kasku to był romanwrotkarz? W takim razie również pozdrawiam!
BTW, to trochę kuriozalne, że wszyscy wczoraj byliśmy na Torze, w tym samym czasie i nawet o tym nie wedzieliśmy, he he he... Jeszcze się okaże, że tylko forumowicze wczoraj jeździli
Musimy mieć coś, co będzie pozwalało nam identyfikować się w takich miejscach. Tracimy wiele okazji do poznania się i rozmowy offline. Zupełnie niepotrzebnie. Forum jest w porządku, ale nic nie zastąpi kontaktu człowiek-człowiek.
BTW, to trochę kuriozalne, że wszyscy wczoraj byliśmy na Torze, w tym samym czasie i nawet o tym nie wedzieliśmy, he he he... Jeszcze się okaże, że tylko forumowicze wczoraj jeździli
Musimy mieć coś, co będzie pozwalało nam identyfikować się w takich miejscach. Tracimy wiele okazji do poznania się i rozmowy offline. Zupełnie niepotrzebnie. Forum jest w porządku, ale nic nie zastąpi kontaktu człowiek-człowiek.
Pozdrawiam
Caravan
SALOMON THUNDER UFS 237EA
SALOMON CHAZ SANDS UFS 247EA
SEBA FR2 243
http://www.zut-projekt.pl
Caravan
SEBA FR2 243
- michał1990
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
no też prawda:D
Pozdrawiam
Michał Machowski
Michał Machowski
- kajman
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Pogadaj z Zico - w zeszłym sezonie były do kupienia koszulki forumowe.Caravan pisze: Musimy mieć coś, co będzie pozwalało nam identyfikować się w takich miejscach.
Zobacz:
Vlepki,koszulki
Bardzo pomagały podczas nawiązywania kontaktów.
Ja też bylem na Stegnach i w piątek (ok 17:30) i w sobotę (9:30).
W piątek pod koniec przejażdżki rozmawiałem trochę z Grzegorzem
no i pojawił się pomysł PRZEJAZDU przez miasto. Wstępnie
umówiliśmy się na przyszłą niedzielę.
Korzystając z okazji pozdrawiam równierz romanawrotkarza.
Ostatnio zmieniony sob maja 19, 2007 2:03 przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
- michał1990
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
w takim razie Ciebie tez widziałm:D
bodajrze masz szyne Vision.
Pozdrawiam
Michał Machowski
Michał Machowski
- Caravan
- Prześcigant 4x100mm
- Kontakt:
W takim razie to Twój "szum" słyszałem za uszamikajman pisze:ta i biało-czerowny kask Powerslide.michał1990 pisze:w takim razie Ciebie tez widziałm:D
Następnym razem zmienię metodę, najpierw pogadam, potem pojeżdże
Pozdrawiam
Caravan
SEBA FR2 243
Caravan
SEBA FR2 243
- romanwrotkarz
- Ścigant 4x110mm
- Kontakt:
Kondycja na wrotkach
Pozdrawiam Romanawrotkarza i podziwiam jego kondycje
ile ja bym dał żeby taka miec[/quote]
To jest bardzo latwe. Trzeba tylko iles lat mocno przepracowac, prowadzic sportowy tryb zycia . Najwazniejsze to chciec i zdecydowac sie na wiele wyrzeczen. Dobry cel to polowa sukcesu.
Pozdrawiam warszawska mlodziez. Jestem pelen podziwu dla adepta jazdy szybkiej na wrotkach ktory zmusil mnie do podkrecenia tempa na 79 rundzie ( przedostatniej). Ma zadatki na dobrego zawodnika. Powinien zaczac trenowac, a przynajmniej scignac sie na wrotkarskich czwartkach.

ile ja bym dał żeby taka miec[/quote]
To jest bardzo latwe. Trzeba tylko iles lat mocno przepracowac, prowadzic sportowy tryb zycia . Najwazniejsze to chciec i zdecydowac sie na wiele wyrzeczen. Dobry cel to polowa sukcesu.
Pozdrawiam warszawska mlodziez. Jestem pelen podziwu dla adepta jazdy szybkiej na wrotkach ktory zmusil mnie do podkrecenia tempa na 79 rundzie ( przedostatniej). Ma zadatki na dobrego zawodnika. Powinien zaczac trenowac, a przynajmniej scignac sie na wrotkarskich czwartkach.
- romanwrotkarz
- Ścigant 4x110mm
- Kontakt:
Identyfikatory warszawskie
Pogadaj z Zico - w zeszłym sezonie były do kupienia koszulki forumowe.kajman pisze:Caravan pisze: Musimy mieć coś, co będzie pozwalało nam identyfikować się w takich miejscach.
Zobacz:
Vlepki,koszulki
Widac z tego, ze trzeba oglosic konkurs na identyfikatory warszawskich wrotkarzy forumowiczow. Koszulki wrotkrstwo owszem , ale nic nie mowia kto jest skad i kto zacz. Moze taniej by wyszlo opracowac i zrobic szablon na jakies opaski na glowe albo na ramie, na ktorych bylby np. tekst: Forum wrotkarstwo Warszawa oooo oooo i ksywka.
Moze jakies wspolne spotkanka na Stegnach po zajeciach, w restauracji lyzwiarskiej. Tylko problem godzin, kazdemu pasuja inne.
- Ariel
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: 4x110 Powerslide TripleX C2
- Jeżdżę od: 01 lip 2005
- Kontakt:
smutna prawda...Slawek pisze:Ruch jest niewielki bo nic sie nie robi zeby zachecic ludzi do przyjscia
Propozycja spotkan jest super. Proponuje wybrac jakis staly dzien i godzine, np. wtorek 17:30, kto bedzie chcial/mogl to przyjdzie.
Ostatnio zmieniony sob maja 19, 2007 4:44 przez Ariel, łącznie zmieniany 1 raz.
Miłość wzrasta poprzez miłość
- viejo
- Czterokółkowiec
- Moje rolki: Prus,Viking,Bont,Powerslide
- Jeżdżę od: 02 sty 1968
Re: Identyfikatory warszawskie
No właśnie Roman. Dokąd tak się Tobie śpieszy na tych wrotkach?romanwrotkarz pisze: No i ta Warszawa ! Wszystkim sie gdzies spieszy...
- romanwrotkarz
- Ścigant 4x110mm
- Kontakt:
Re: Identyfikatory warszawskie
Dobre pytanie. Chyba tylko do jedzenia potreningowego.. Gdybym je brał ze sobą, to mogłbym jeszcze po treningu posiedzieć i podyskutować. A jeździć szybko wolę niż powoli. Mniej się męczę podczas szybszej jazdy. To tak jak z powolnym spacerowaniem po sklepach, po którym nogi więcej bolą niż po 2 godzinnym biegu po plaży. Albo jak z samochodem - więcej spala w miejskich korkach niż na trasie, gdy jest dobrze rozpędzony. Kiedyś , za czasów gdyńskich, po treningu zostawaliśmy całą paczką w kawiarence klubowej i z godzinę dyskutowaliśmy i żartowaliśmy. Może dałoby się do tej tradycji nawiązać ?viejo pisze:No właśnie Roman. Dokąd tak się Tobie śpieszy na tych wrotkach?romanwrotkarz pisze: No i ta Warszawa ! Wszystkim sie gdzies spieszy...
- Caravan
- Prześcigant 4x100mm
- Kontakt:
W kwestii cyklicznych spotkań, np. na Stegnach, jestem jak najbardziej za! I nawet wtorek 17.30 jest wg mnie bardzo dobrą porą
Poza wszystkim, jest tam też przy torze lokal gastronomiczny, w którym możnaby doskonale spędzić po jazdach resztę wolnego czasu
ps. to co, zaczynamy od tego wtorku?
Mam nadzieję, że nowe kółka już do mnie dotrą...
ps. to co, zaczynamy od tego wtorku?
Pozdrawiam
Caravan
SEBA FR2 243
Caravan
SEBA FR2 243