Piszę właśnie w sprawie rolek jakie już kupiłem czyli takie jak w temacie K2 EXO (podaje link z identycznym modelem, kolorem i nawet rozmiarem
Chciałem was zapytać czy to dobry zakup?
Czytałem przed zakupem to forum i firma K2 zbiera dobre opinie użytkowników i dlatego się zdecydowałem. Miałem jeszcze do wyboru Rollerblade Astro 6 za 354 zł (podaję link <-------->/item675260791_rol ... 8_5cm.html) ale odstraszyły mnie te szybkie wiązania typu TFS i na dodatek były na mnie troszkę za duże, chociaż miałem już je wziąć bo miały aluminiową szynę w przeciwieństwie do K2
Wczoraj miałem pierwszą jazdę na nic i jeździłem jakieś 2/2,5 godz i wydawało mi się, że noga nie jest super sztywna, tzn czasami uciekała mi rolka do wewnątrz. Nie wiem dlaczego? I jeszcze jedno po zakończonej jeździe gdy zakręciłem rolką to było słychać tak jakby piasek dostał się do łożyska a wydaję mi się to niemożliwe gdyż każde łożysko jest deklowane. Co o tym myślicie?
Zapomniałem napisać o moim doświadczeniu jakie posiadam, można by powiedzieć, że nie posiadam żadnego doświadczenia bo ostatni raz jeździłem 5/6 lat temu a gdy wyrosłem z poprzednich rolek to już nie jeździłem. Późniejszym czasem dałem tamte rolki dziewczynie i ona namawiała mnie długi czas abym sobie kupił nowe rolki i z nią jeździł i tak też się stało. Jeździmy po asfalcie można powiedzieć, że dość równym i gładkim raczej.
Dodam, że mierzę 176 cm i ważę 85 kg(taki trening na rolkach na pewno mi się przyda
Proszę was o jakieś opinie na temat tych rolek i czy są odpowiednie do mojego wzrostu i wagi?