Nawet jedna pętla była by kiepska: start i meta przewidzianej trasy to Rynek Nowomiejski. Czyli bruk - tak jak meta w zeszłym roku. Kolejne 2km to asfalt bardzo kiepskiej jakości, następnie od 2 do 6km prawdopodobnie ścieżka rowerowa (wąska na jednego rolkarza), ewentualnie dobry asfalt ale poprzecinany co 100m leżącymi policjantami i brukowanymi rondami. Odcinki od 6 do 10km i od 10 do 14 km w miarę dobre: albo ulica i wtedy było by super albo ścieżka rowerowa na max. 2 rolkarzy ale przynajmniej dobrej jakości asfalt.
Powiem tak: zakładając sprzęt do urban była by szansa o powalczenie o dobry czas
Ja już na stronie się zarejestrowałem ale sobie odpuszczę nawet jeśli rolkarzy dopuszczą do udziału.
PS Już od jakiegoś czasu dość poważnie myślę o zorganizowaniu imprezy jedynie dla rolkarzy w Toruniu niestety w tym roku to mało prawdopodobne, bo po pierwsze mam ślub i przyjdzie na świat mój potomek, a poza tym nie mam zupełnie doświadczenia w tym temacie więc pewnie prędzej czy później zgłoszę się do któregoś z bardziej wyedukowanych kolegów.
A jest doskonałe miejsce na półmaraton pod Toruniem: pętla około 4,5 km po szerokiej asfaltowej drodze, a w niedzielę nawet nie trzeba ingerować w ruch drogowy bo jest to droga dojazdowa do strefy ekonomicznej i fabryk które w niedziele nie pracują
Znam z autopsji: BAUER FX3, Rollerblade Super Stradablade, ROCES ROME FCO, ROCES M12, Fila Primo Wave, Powerslide R4, Rollerblade Racemachine, Powerslide Phuzion Urban 11, SEBA FR2, Powerslide R4